SHU2024 / İKRAM VE SERVİS TEKNİKLERİ

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

  
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1Yiyecek içecek işletmeleri ve sınıflandırılmaları konusunda bilgi sahibi olmak
2Yiyecek içecek hizmeti sağlayan işletmelerde yönetim süreci hakkında bilgi sahibi olmak
3 İkram malzemesinin teslimatı, yüklenmesi ve korunması açısından önemli hususları değerlendirme ve süreci yönetme becerisi kazanmak
4 İkram servisinde dikkat edilmesi gereken hijyen ve sunum usulleri hakkında farkındalık geliştirmek
5 Günün saatleri, gidilen destinasyonlar , uçuş safhaları,uçuş süresi,sınıf farklılıkları ve yolcu ihtiyacı gibi faktörleri birlikte analiz eder, buna göre servis şekline ve zamanına karar vermek
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Sosyal Bilimler