Anasayfa
English
İletişim
Hızlı Erişim
Akademik Takvim
Anketler
Bilgi Edinme
Bilgi Paketi
Diş Hekimliği Fakültesi Randevu
Etkinlik Talep Formu
NOHU Login
NUBulut
Öğrenci e-posta
Personel e-posta
Telefon Rehberi
Uzaktan Eğitim Sistemi
Yemek Menü
Yemekhane Sanal Pos
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
Bilgi Paketi
Kurum Hakkında Bilgi
Üniversite Senatosu ve Yönetim Kurulu
Organizasyon Şeması
Akademik Takvim
Genel Bilgi
Genel Giriş Koşulları
Genel Kayıt Prosedürleri
Kurallar ve Yönetmelikler
Önceki Dönemlerin Tanınması
Diploma Eki
Akademik Danışmanlık Düzenlemeleri
AKTS Kredi Dağılımı
İsim ve Adres Bilgileri
Derece Programları
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans
Doktora
Course Catalogue For Exchange Students
Öğrenciler için Genel Bilgiler
Yaşam Giderleri
Barınma Olanakları
Beslenme Olanakları
Sağlık Hizmetleri
Sigorta
Öğrenme Olanakları
Kültürel ve sosyal Faaliyetler
Sportif ve Boş Zaman Faaliyetleri
Öğrenci Kulüpleri
Uluslararası Programlar
Dil Politikası ve Kurslar
Staj
Burs Olanakları
Engelli Öğrenci Olanakları
Öğrenci İşleri
Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
Niğde'de Yaşam
SUT1009 / SÜT TESİSLERİNİN KURULUŞ VE ORGANİZASYONU
DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER
Dersin Kodu
Dersin Yarıyılı/Yılı
Dersin Türü
Dersin Seviyesi
Dersin Öğretim Dili
Dersin Adı
Teori
Uygulama
AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı
E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı
E Mail
Dersin Amacı
Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun olarak Süt işletmelerinin yer seçimi, İşlenecek ürünlere uygun proseslerin seçimi, Süt tesisleri inşaat malzemelerinin seçimi, Yardımcı servislerin düzenlenmesi, İşletme içi yerleşme şeklinin belirlenmesi ve İşletmeye süt alımının organizasyonu yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Dersin Kısa İçeriği
İşletme kuruluş teknikleri, süt işletmelerinin sürdürülebilir bir yaklaşım ile kuruluş çalışmaları. etüd çalışmaları, yerleşim planı, yerleşim teknikleri.
Önkoşullar
Yok
DERSİN HEDEFLERİ
DERSİN HEDEFLERİ
1
Yöresel süt işletmeleri için yer seçimini yapabilecektir
2
Bölgesel süt işletmeleri için yer seçimini yapabilecektir
3
Yoğurt üretim prosesini belirleyebilecektir
4
Tereyağı üretim prosesini belirleyebilecektir
5
İçme Sütü üretim prosesini belirleyebilecektir
6
Dondurma üretim prosesini belirleyebilecektir
7
Üretim alanı inşaat malzemelerini seçebilecektir
8
Üretime yardımcı tesislerin malzemelerini seçebilecektir
9
Buhar üretim servisini düzenleyebilecektir.
10
Soğutma servisini düzenleyebilecektir
11
Temiz ve atık su servislerini düzenleyebilecektir.
12
Süt alım yerinin belirlenmesi
13
Pastörizasyon ünitesinin yerinin belirlenmesi
14
İmalat yerlerinin belirlenmesi
15
Dinlendirme ve olgunlaştırma yerlerinin belirlenmesi
Loading…
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN YÜZDESİ
Meslek Bilgisi Dersleri