SUT1009 / SÜT TESİSLERİNİN KURULUŞ VE ORGANİZASYONU

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

  
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1 Yöresel süt işletmeleri için yer seçimini yapabilecektir
2Bölgesel süt işletmeleri için yer seçimini yapabilecektir
3Yoğurt üretim prosesini belirleyebilecektir
4Tereyağı üretim prosesini belirleyebilecektir
5İçme Sütü üretim prosesini belirleyebilecektir
6Dondurma üretim prosesini belirleyebilecektir
7Üretim alanı inşaat malzemelerini seçebilecektir
8Üretime yardımcı tesislerin malzemelerini seçebilecektir
9Buhar üretim servisini düzenleyebilecektir.
10 Soğutma servisini düzenleyebilecektir
11Temiz ve atık su servislerini düzenleyebilecektir.
12Süt alım yerinin belirlenmesi
13Pastörizasyon ünitesinin yerinin belirlenmesi
14İmalat yerlerinin belirlenmesi
15Dinlendirme ve olgunlaştırma yerlerinin belirlenmesi
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Meslek Bilgisi Dersleri