SUT1009 / SÜT TESİSLERİNİN KURULUŞ VE ORGANİZASYONU

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Çiğ Sütün Bileşimi ve Fizikokimyasal Özellikleri1, 2
2İçme Sütü Üretim Prosesi1.
3Yoğurt Üretim Prosesi ve Peynir Üretim Prosesi1.
4Tereyağı Üretim Prosesi ve Dondurma Üretim Prosesi1.
5Yöresel ve Bölgesel Süt İşletmelerinin Yer Seçimi 1.
6Ana Bina ve Üretime Yardımcı Tesislerde Kullanılacak Malzemeler ve Özellikleri1.
7Buhar Üretim Servisinin Düzenlenmesi+ Soğutma Servisinin Düzenlenmesi1.
8Soğutma Servisinin Düzenlenmesi+Temizleme ve Atık Su Servisinin Düzenlenmesi1.
9Süt Alım Yerinin Belirlenmesi+Pastörizasyon Ünitesinin Yerinin Belirlenmesi1.
10İmalat Yerlerinin Belirlenmesi+ Dinlendirme ve Olgunlaştırma Yerlerinin Belirlenmesi1.
11Ambalajlama Yerinin Belirlenmesi+ Soğuk Hava Depolarının Yerlerinin Belirlenmesi+Yardımcı Tesislerin Yerlerinin Belirlenmesi1.
12Yardımcı Tesislerin Yerlerinin Belirlenmesi+ Laboratuarın Yerlerinin Belirlenmesi1.
13Çiğ Sütün İşletmeye Getirilmesi ve Sütün Fiyatlandırması1.
14Çevre Dostu Süt İşletmelerinin Kuruluşunda Sürdürülebilirlik Çalışmaları1.