SUT1009 / SÜT TESİSLERİNİN KURULUŞ VE ORGANİZASYONU

Dersin Öğrenme Çıktıları

 
Kazandırılacak Bilgi Ve Beceriler 
1Yöresel ve bölgesel süt işletmelerinin yer seçimi ile ilgili kavramları yazılı ve sözlü açıklar/ifade eder.
2Yöresel ve bölgesel süt işletmelerinin yer seçimini yapar
3Yoğurt, peynir, tereyağı, içme sütü ve dondurma üretim prosesleri ile ilgili kavramları yazılı ve sözlü açıklar/ifade eder.
4İşletme içerisinde yoğurt, peynir, tereyağı, içme sütü ve dondurma üretim yöntemlerini belirler.
5Ana bina inşaat malzemeleri seçimi ve üretime yardımcı tesislerde kullanılacak malzemeler ve özellikleri ile ilgili kavramları yazılı ve sözlü açıklar/ifade eder.
6Ana binanın inşaat malzemelerini seçer
7Üretime yardımcı tesislerin malzemelerini seçer
8Buhar üretim, soğutma ve temiz su ile atık su servislerinin düzenlenmesi ile ilgili kavramları yazılı ve sözlü açıklar/ifade eder.
9Buhar üretim servisini düzenler.
10Soğutma servisini düzenler
11Temiz ve atık su servislerini düzenler
12Süt alım yeri, pastörizasyon ünitesi, imalat, dinlendirme ve olgunlaştırma yerlerinin belirlenmesi ile ilgili kavramları yazılı ve sözlü açıklar/ifade eder.
13İşletme içerisinde yoğurt, peynir, tereyağı, içme sütü ve dondurma üretim yöntemlerini belirler.
14Süt alım yerini belirler.
15İmalat yerlerinin belirler.
16Çevre dostu süt işleme tesislerinin kuruluşunda sürdürülebilirlik yaklaşımının benimsenmesi sağlanır.