1 | Yöresel ve bölgesel süt işletmelerinin yer seçimi ile ilgili kavramları yazılı ve sözlü açıklar/ifade eder. |
2 | Yöresel ve bölgesel süt işletmelerinin yer seçimini yapar |
3 | Yoğurt, peynir, tereyağı, içme sütü ve dondurma üretim prosesleri ile ilgili kavramları yazılı ve sözlü açıklar/ifade eder. |
4 | İşletme içerisinde yoğurt, peynir, tereyağı, içme sütü ve dondurma üretim yöntemlerini belirler. |
5 | Ana bina inşaat malzemeleri seçimi ve üretime yardımcı tesislerde kullanılacak malzemeler ve özellikleri ile ilgili kavramları yazılı ve sözlü açıklar/ifade eder. |
6 | Ana binanın inşaat malzemelerini seçer |
7 | Üretime yardımcı tesislerin malzemelerini seçer |
8 | Buhar üretim, soğutma ve temiz su ile atık su servislerinin düzenlenmesi ile ilgili kavramları yazılı ve sözlü açıklar/ifade eder. |
9 | Buhar üretim servisini düzenler. |
10 | Soğutma servisini düzenler |
11 | Temiz ve atık su servislerini düzenler |
12 | Süt alım yeri, pastörizasyon ünitesi, imalat, dinlendirme ve olgunlaştırma yerlerinin belirlenmesi ile ilgili kavramları yazılı ve sözlü açıklar/ifade eder. |
13 | İşletme içerisinde yoğurt, peynir, tereyağı, içme sütü ve dondurma üretim yöntemlerini belirler. |
14 | Süt alım yerini belirler. |
15 | İmalat yerlerinin belirler. |
16 | Çevre dostu süt işleme tesislerinin kuruluşunda sürdürülebilirlik yaklaşımının benimsenmesi sağlanır. |