SUT1010 / İÇME SÜTÜ VE KONSANTRE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

  
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1Pastörize içme sütü üretebilecektir
2Sterilize içme sütü üretebilecektir
3İçme sütlerini depolayabilecektir
4Türk Gıda Kodeksi, TS 4806 ve TS 7790?a göre şekersiz koyulaştırılmış süt üretebilecektir.
5Türk Gıda Kodeksi, TS 4806, TS 7790 ve TS ISO 6734? e uygun olarak şekerli koyulaştırılmış süt üretebilecektir.
6Türk Gıda Kodeksi, TS 7790 ve TS 11860?a göre koyulaştırılmış süt ürünlerini depolayabilecektir.
7Süttozu üretimini gerçekleştirebilecektir
8Kurutulmuş süt ürünlerini depolayabilecektir
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Meslek Bilgisi Dersleri
Uzmanlık/Alan Bilgisi Dersi