SUT1012 / ÇİĞ SÜT ANALİZLERİ

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

  
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1Standartlara uygun olarak fiziksel ve kimyasal analizler için numune alabilecektir
2Standartlara uygun olarak mikrobiyolojik analizler için numune alabilecektir
3Standartlara uygun olarak çiğ sütlerde duyusal analiz yapabilecektir
4Standartlara uygun olarak sütte koruyucu ve nötralize edici madde tespitini yapabilecektir
5Standartlara uygun olarak çiğ sütün kirlilik testini yapabilecektir
6Standartlara uygun olarak sütte antibiyotik ve inhibitör madde analizi yapabilecektir
7Standartlara uygun olarak çiğ sütte asitlik tayini yapabilecektir
8Standartlara uygun olarak çiğ sütte yoğunluk tayini yapabilecektir
9Standartlara uygun olarak çiğ sütte kuru madde tayini yapabilecektir
10Standartlara uygun olarak çiğ sütte yağ tayini yapabilecektir
11Standartlara uygun olarak sütte özgül ağırlık tayini yapabilecektir
12Standartlara uygun olarak sütte protein tayini yapabilecektir
13Standartlara uygun olarak sütlerde homojenizasyon kontrolü yapabilecektir
14Standartlara uygun olarak sütlerde ısıl işlem kontrollerini yapabilecektir
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Meslek Bilgisi Dersleri