SUT1012 / ÇİĞ SÜT ANALİZLERİ

Dersin Öğrenme Çıktılarının Program Çıktılarına Katkısı

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15
1              
2             
3             
4              
5             
6             
7            
8             
9             
10              
11             
12             
13             
14               
15               
16               
17               
18               
19               
20               
Katkı Düzeyi: 1:Çok Düşük, 2:Düşük, 3:Orta, 4: Yüksek, 5: Çok Yüksek

SUT1012 / ÇİĞ SÜT ANALİZLERİ
 
Dersin Öğrenme Çıktıları 
1Çiğ sütten fiziksel ve kimyasal analizler için numune alma ile ilgili kavramları öğrenir
2Tekniğine uygun olarak çiğ sütten mikrobiyolojik analizler için numune alır
3Çiğ sütlerde duyusal analiz yapabilir
4Sütte koruyucu ve nötralize edici madde tespitini yapar
5Çiğ sütün kirlilik testini yapabilir
6Sütte antibiyotik ve inhibitör madde analizi yapabilir
7Çiğ sütte asitlik tayini yapabilir
8Çiğ sütte yoğunluk tayini yapabilir
9Çiğ sütte kuru madde tayini yapabilir.
10Çiğ sütte yağ tayini yapabilir
11Sütte özgül ağırlık tayini yapabilir
12Sütte protein tayini yapabilir
13Sütlerde homojenizasyon kontrolü yapabilir
14Sütlerde ısıl işlem kontrollerini yapabilir