PÇ1- Elektrik enerjisini tanır. Elektriğin elde edilişi ile ilgili temel yöntemleri ve elektriğin çeşitli alanlarında kullanılan eleman ve ekipmanları, çeşitli elektrik devrelerini ve sistemlerini tanır ve bilir. Elektrik alanındaki her türlü temel, güncel, uygulamalı ve pratik bilgileri takip eder ve alanına uygun yeni teknolojileri araştırarak gerekli teorik ve uygulama bilgilerini etkili bir şekilde kullanma becerisine sahip olur.
PÇ2- Tesisat, kumanda, bobinaj, ölçme tekniği, elektrik tesisat projesi alanlarında temel bilgi ve beceriler kazanır; karşılaşılan arızaları tespit eder, arıza ve hataları giderir, elektrik projeleri çizer. Bu alanlardaki devreleri ve gerekli bağlantıları gerçekleştirir; bu alanlara ait proje çizimlerini ve çeşitli devre kurulumunu yapar.
PÇ3- Elektrik alanı ile ilgili bilişim teknolojilerini (yazılım, ofis programları, CAD programı, proje çizimi vb.) etkin bir şekilde kullanır.
PÇ4- Mesleki problemleri analitik ve eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir, son teknolojik gelişmelerden yararlanarak uygun araştırma yöntemleri ile çözüm önerileri sunar; gerektiğinde ekip çalışmasına katılır ve uygun araştırma yöntemlerini kullanarak çözüm önerileri sunar; gerektiğinde ekip çalışmasına katılır ve projeleri yönetir.
PÇ5- Çeşitli ölçüm yöntemlerini bilir, ölçme uygulamaları hakkında beceri sahibi olur ve karşılaşılan olası sorunlarda neden-sonuç ilişkisi içerisinde ölçme teknikleri yardımıyla hatayı/arızayı belirleyerek çözüm üretir.
PÇ6- Bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini yazılı ve sözlü iletişim yolu ile etkin biçimde sunabilir, anlaşılır biçimde ifade eder.
PÇ7- Mesleki bilgi ve yetkinliklerini etkin iletişim, sosyal sorumluluk bilinci, stratejik planlama ve yönetim süreçlerinde kullanarak, bireysel kariyer hedeflerine ulaşırken toplumsal ve kurumsal gelişime katkı sağlar, kariyer yönetimi ve yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci ile alanındaki güncel gelişmeleri ve uygulamaları takip eder.
PÇ8- Alanıyla ilgili süreçlerde sürdürülebilirlik, toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik gibi değerlere sahip olur; meslek etiğine uygun hareket ederek, iş sağlığı ve güvenliği, çevre bilinci, iletişim, sosyal sorumluluk, çevre koruma ve kalite süreçlerine önem verir.
PÇ9- Elektronik, alternatif enerji teknolojileri ve mekanik sistemler alanlarını ve bu alanlarda kullanılan elemanları tanır, bu elemanlarla ilgili sürücüler hakkında yeterli bilgiye sahip olur, temel devre tasarımı ile uygulamalarını gerçekleştirir, arıza, bakım ile onarım süreçlerini yürütür.
PÇ10- Transformatörler, asenkron motorlar ve diğer elektrik makinalarını tanır ve çalışma sistemleri hakkında son teknolojik gelişmeleri takip eder ve bu bilgilerden yararlanarak çeşitli sistemleri uygular.
PÇ11- Matematiksel düşünmeye yönelik temel becerileri kazanır ve bu becerileri alanında uygular.
PÇ12- Bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri takip eder ve meslektaşları ile iletişim kurar, Türk Dilini düzgün kullanma konusunda ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi hakkında bilgi sahibi olur.