Acil Durum Kodları (Mavi kod, Beyaz kod, Pembe Kod ve Kırmızı kod) Eğitimi

Etkinlik Ayrıntıları


  • Etkinlik Adı: Acil Durum Kodları (Mavi kod, Beyaz kod, Pembe Kod ve Kırmızı kod) Eğitimi

  • Etkinlik Tarihi: 09.08.2024 - 13.08.2070

  • Etkinlik Türü: Bilimsel Etkinlikler


NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİNDE ACİL KODLAR EĞİTİMİ

 

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Diş hekimliği Fakültesi Ağız Diş Sağlığı Uygulama Ve Araştırma Merkezinde 9 Ağustos 2024 tarihinde saat 14.00 Acil Kodlar Eğitimi gerçekleştirilmiştir.

İnsan yaşamının devam ettiği tüm alanlarda olduğu gibi sağlık hizmeti sunulan alanlarda da çeşitli riskler mevcuttur. Bu risklerin önceden tespit edilmesi, gerçekleşmesi durumunda neler yapılması ve risk yönetiminin nasıl sağlanması gerektiğinin belirlenmesi önem arz etmektedir. Bu çerçevede, acil durumları yönetmek için çeşitli araçlara ihtiyaç duyulmuş ve bunlara yönelik bir takım uyarıcı sistemler geliştirilmiştir. Tüm dünyada bu amaçla en yaygın kullanıma sahip olan araçlardan birisi de renkli kodlardır.

Mavi kod, Beyaz kod, Pembe Kod ve Kırmızı kod ta görev alan çalışanlara hem görsel hem de uygulamalı eğitim gerçekleştirilmiş ve tüm personele konu hakkında bilgilendirilme yapılmıştır. Kodlarda alarm ve duyuru sistemi anlatılmıştır.