Bölümümüzün Bir Projesine Daha TÜBİTAK Desteği


Gıda Mühendisliği Bölümü'nden Doç. Dr. Emre Yavuzer'in yürütücülüğünde, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü'nden Öğr. Gör. Dilek Yaprak Uslu'nun araştırmacı ve Arş. Gör. Mehmet Yetişen'in ise bursiyer olarak görev aldığı "Alabalık Atıklarından Elde Edilen Balık Yağlarının Kalite Seviyelerinin Makine Öğrenmesi ve Elektronik Burun ile Belirlenmesi" adlı proje, TÜBİTAK ARDEP 1002-A kapsamında destek almaya hak kazandı. İlgili proje ile bölgede ve ülkede alabalık işleme prosesinde yoğun olarak ortaya çıkan atık balık başlarından fonksiyonel balık yağı üretilmesi ve kalite parametrelerinin belirlenmesi amaçlanıyor.
Son Güncelleme Tarihi : 29.01.2024