Alana Özgü Beceri ve Yetkinlikler
- Gıda mühendisliği ile ilgili kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olmak ve kullanabilmek
- Gıda mühendisliği ile ilgili kavramları, fikirleri ve verileri, bilimsel yöntemlerle değerlendirmek, karmaşık problem ve konuları belirlemek ve analiz edebilmek, tartışmalar yapabilmek, kanıta ve araştırmalara dayalı öneriler geliştirmek
- İş güvenliği, işçi sağlığı, sosyal güvenlik hakları, kalite kontrol ve yönetimi ile çevre koruma konularında yeterli bilgi ve bilince sahip olmak
- Gereken düzeyde bilgisayar yazılımı ve donanımı bilgisi ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilmek
Genel yetkinlikler:
- Bir çalışmayı bağımsız olarak yürütebilme
- Uygulamada karşılaşılacak sorunların çözümünde bireysel veya ekip üyesi olarak sorumluluk alabilme
- Yaşam boyu öğrenmenin önemini kavrayabilme
- Etkin sözlü ve yazılı iletişim kurabilme
- Toplumsal sorumluluk bilinci çerçevesinde hareket edebilme