Güçlü Yanlar
- Öğretim elemanlarının genç, dinamik ve üretken olması
- Yüksek Lisans ve Doktora programlarının bulunması
- Öğretim üyesi başına düşen yayın sayısının yüksek olması
- Disiplinler arası çalışmalara yatkınlık
- Eğitim-Öğretimin başarılı bir şekilde yürütülebilmesi için gerekli altyapının bulunması
- Bölümümüzün üniversite merkez yerleşkesinde bulunması
- Erasmus ve farabi programları aracılığıyla öğrenci değişiminin yapılıyor olması
- Uluslararası çalışmaları yapabilme olanağının olması
Zayıf Yanlar
- Yurt dışı toplantılara katılım için mali desteğin yetersizliği
- Tanıtım eksikliği
- Mesleğin maaş yetersizliği
Fırsatlar
- Avrupa Birliği programları
- Bölüm içerisinde uyumlu çalışma ortamının bulunması
- Yurt dışındaki üniversitelerle işbirliği yapabilecek kapasite
- Bilime ve araştırmaya önem veren ulusal ve uluslararası büyüklükte gıda şirketlerinin ülkemize ve bölgemize gösterdiği ilginin artması
- İletişim ve erişim olanaklarının gelişmesi
- Ar-Ge çalışmalarını destekleyecek mekanizmalar ve teknoloji geliştirme bölgeleri (teknoparklar)
- TÜBİTAK desteklerindeki ve teşviklerdeki artışlar
Tehditler
- Gıda problemlerinin çözümünde uzman olmayan farklı disiplinlerin gıda sektöründe görev alması
- Sanayinin üniversite ile işbirliğine açık olmaması
- Gıda sektörünün zorluğu ve yüksek sermaye gerektirmesi
- Akademik personel ücretlerinin düşüklüğü
- Bölgede sanayinin kısıtlı olması
- Şehrin istihdam ve sosyal imkânlarının kısıtlı olması
Son Güncelleme Tarihi:22.11.2017