Anasayfa
English
İletişim
Hızlı Erişim
Akademik Takvim
Anketler
Bilgi Edinme
Bilgi Paketi
Diş Hekimliği Fakültesi Randevu
Etkinlik Talep Formu
NOHU Login
NUBulut
Öğrenci e-posta
Personel e-posta
Telefon Rehberi
Uzaktan Eğitim Sistemi
Yemek Menü
Yemekhane Sanal Pos
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
Bitkisel Üretim ve Teknolojileri
Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi
Bölüm
Genel Bilgi
Bölüm Kurulu
Sayılarla Bölümümüz
Komisyonlar
Akademik Kadro
Araştırma
Uzmanlık Alanları
Projeler
Yayınlar
Laboratuvarlar
Bilimsel Faaliyetler
Öğrenci
Ders Programı
Formlar
Çift Anadal Ders Paketi
Yan Dal Ders Paketi
Dersler
Ders Planları
Kısa ders İçerikleri
Yeterlilikler
Beceri ve Yetkinlikler
Eğitim Amaçları
Program Çıktıları
Hedefleri
Not Değerlendirme
GZFT Analizi
Program Çıktı Matrisleri
Kalite Çalışmaları
Birim Kalite Komisyonu
Komisyon Kararları
Değerlendirme Raporları
Görev Tanımları
İş Akış Süreçleri
Stratejik Plan
Üniversite Adayları
Neden Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü?
Burslar
Barınma
PLANTSEM24
2023-2024 Akademik Yılı Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Anabilim Dalı Seminer Günleri, PLANTSEM24 4 Eylül 2024 günü, fakülte anfisinde yüz yüze olarak gerçekleştirilecektir.
Bitirme Tezi Sunumları
Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü son sınıf öğrencilerinin Lisans bitirme tez sunumları 29 Mayıs 2024 tarihinde poster sunumu olarak gerçekleştiricektir.
Teknik Gezi
Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü 2. Sınıf öğrencileri “BUT2010 Vegetable Production” dersi kapsamında, Everest Jeotermal Tarım Gıda Yatırım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin Narlıgöl’de bulunan sera işletmesini ziyaret etmişlerdir.
Staj Başvuruları
2023-2024 Akademik Yılı Staj Başvuru Çağrısı
Bölüm öğretim üyelerimizin TÜBİTAK ARDEB 1001 Proje desteği başarısı.
Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Ayhan GÖKÇE yürütücülüğünde, öğretim üyemiz Doç.Dr. Eminur ELÇi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Biyolojik Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Emre AKSOY, Hacettepe Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Orkun ERSOY, Punjab Üniversitesi Moleküler Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Allah BAKHSH’nin yer aldığı multidisipliner bir yaklaşıma sahip olan ve ülkemizden üç farklı Üniversite ile Pakistan’dan bir araştırma kurumunu içeren “Mineral Tabanlı Nanokompozitler ile Patates Böceği (Leptinotarsa decemlineata Say.) Mücadelesinde dsRNA Etkinliğinin İyileştirilmesi” başlıklı proje, TÜBİTAK ARDEB 1001 projeleri 2023/2. Döneminde desteklenmeye hak kazanmıştır.
TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Desteği
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Bitkisel Üretim ve Teknolojileri bölümü lisans 4. Sınıf öğrencilerinden Melike Ayşe Karaçaylı’nın proje yürütücülüğünü, bölümümüz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Çiğdem ULUBAŞ SERÇE’ nin ise proje danışmanlığını yaptığı, “Dut (Morus spp) Ağaçlarındaki Viral Etmenlerin Yüksek Kapasiteli Dizileme Yöntemleri ile Araştırılması” başlıklı araştırma projesi TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023-2.Dönem Proje Çağrısı kapsamında desteklenmeye değer görülmüştür.
Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü 1. Sınıf öğrencilerimiz ile oryantasyon gerçekleştirildi.
Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü 1. Sınıf öğrencilerimize danışman öğrenci toplantıları kapsamında Arş. Gör. Ramazan İlhan AYTEKİN danışmanlığında bilgilendirme yapılmıştır. Ayrıca, bölümümüz laboratuvarları, seraları ve araştırma-uygulama alanları ile ilgili oryantasyon programı gerçekleştirilmiştir.
Bölüm öğretim üyelerimizin projesi basında
Bölüm öğretim üyelerimizin, TÜBİTAK tarafından desteklenen Avrupa Birliği ERA-NET projesi basında yer aldı.
Bölümümüz Öğretim Üyeleri ConnectFarms adlı ERA-NET projesinde partner olarak yer almaktadır.
Bölümümüz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ayhan Gökçe’nin Proje Yürütücüsü, Prof. Dr. Çiğdem ULUBAŞ SERÇE, Prof. Dr. Mustafa AVCI ve Doç. Dr. Khawar JABRAN’ın ise Araştırmacı olarak yer aldığı “Connecting Sustainable Agroecosystems and Farming with Circular Bioeconomy and New Technologies” adlı Ortak Çağrılı ERA-NET projesi Avrupa Birliği tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır.
Farklı Sulama ve Azot Seviyeleri Altında Yetiştirilen Patates Yumrularının Depolama Kalitesinin Belirlenmesini Konu Alan Projeye TÜBİTAK 1002 Desteği
Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Anabilim Dalı’nda YÖK 100/2000 Doktora Burs Programı “Sürdürülebilir Tarım” Öncelikli Alanda doktora eğitimine devam eden Mustafa AKKAMIŞ’ın yürütücüsü olduğu “Farklı Sulama ve Azot Seviyeleri Altında Yetiştirilen Patates Yumrularının Depolama Kalitesinin Belirlenmesi” adlı proje TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Desteği
Domates Lekeli Solgunluk Virüsü’nün (TSWV) NSs Geninin Moleküler Karakterizasyonu, Genetik Varyasyonu ve Filogenetik Analizleri adlı projeye TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Desteği
Staj Seferberliği Projesi
Üniversite öğrencilerinin staj başvuruları Staj Seferberliği Projesi Kapsamında Kariyer Kapısı üzerinden alınacaktır
Haberler
/
Duyurular
Arşiv
Güncel Haber / Duyuru Bulunmamaktadır. Önceki Duyurular İçin Arşiv Sayfasına Bakabilirsiniz.
Etkinlikler
Arşiv
Güncel Etkinlik Bulunmamaktadır. Önceki Etkinlikler İçin Arşiv Sayfasına Bakabilirsiniz.