BES1010 / BESLENME İLKELERİ II

Kazandırılacak Bilgi Ve Beceriler

Kazandırılacak Bilgi Ve BecerilerSeviyesi
1Besinlerin yetiştirilmesinden, taşınmasına ve satımına kadar geçen her basamakta tüketici-besin ilişkisini irdelemeyi amaçlar.3
2Su aktivitesinin besin pişirmedeki önemini öğretmeyi amaçlar.3
3Nişasta, şeker ve sebze-meyvelerdeki çeşitli karbonhidratların kimyasal yapısını, besin değerlerini ve gıda ürünlerindeki tatbikini incelemeyi amaçlar.2
4Yenebilir yağların üretim, kimyasal yapı ve besin hazırlamadaki tatbikini incelemeyi amaçlar.3
5Bitkisel ve hayvansal proteinlerin kimyasal yapılarını, besin hazırlamadaki tatbikini incelemeyi amaçlar.3
6Besin hazırlama ve pişirmede uygun malzeme seçimini, pişirmedeki tekniklerin besin değerleri üzerine etkilerini öğretmeyi amaçlar.3