| Kazandırılacak Bilgi Ve Beceriler | Seviyesi |
1 | Besinlerin yetiştirilmesinden, taşınmasına ve satımına kadar geçen her basamakta tüketici-besin ilişkisini irdelemeyi amaçlar. | 3 |
2 | Su aktivitesinin besin pişirmedeki önemini öğretmeyi amaçlar. | 3 |
3 | Nişasta, şeker ve sebze-meyvelerdeki çeşitli karbonhidratların kimyasal yapısını, besin değerlerini ve gıda ürünlerindeki tatbikini incelemeyi amaçlar. | 2 |
4 | Yenebilir yağların üretim, kimyasal yapı ve besin hazırlamadaki tatbikini incelemeyi amaçlar. | 3 |
5 | Bitkisel ve hayvansal proteinlerin kimyasal yapılarını, besin hazırlamadaki tatbikini incelemeyi amaçlar. | 3 |
6 | Besin hazırlama ve pişirmede uygun malzeme seçimini, pişirmedeki tekniklerin besin değerleri üzerine etkilerini öğretmeyi amaçlar. | 3 |