BUT7114 / YAĞLI TOHUMLARDA KALİTE ÖZELLİKLERİ

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

  
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1Ekonomik öneme sahip yağ bitkilerinin öğretilmesi,
2Bitkisel yağlar ve kimyasal yapılarının öğretilmesi,
3Bitkisel yağ bilimi ve teknoloji konusunun irdelenmesi,
4Yağlı tohumlarda kalite ve kaliteyi etkileyen faktörlerin öğretilmesi,
5Yetiştiricilik ve verim arasındaki ilişkilerin yağ kalitesi üzerindeki etkilerinin incelenmesi,
6Yağ kalitesinin korunması için uygulanması gereken kültürel yöntemler öğretilecektir.
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Temel Birimler Dersi
Meslek Bilgisi Dersleri
Uzmanlık/Alan Bilgisi Dersi