BUT7114 / YAĞLI TOHUMLARDA KALİTE ÖZELLİKLERİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Beslenmemizde yemeklik yağların önemi1,2,3
2Yağların kimyasal yapısı1,2,3
3Bitkisel yağ kaynakları ve yağlı tohumlar1,2,3
4Bitkisel yağlar ve özellikleri1,2,3
5Yağlı tohum ve yağların depolanması1,2,3
6Ham yağ elde etme yöntemleri1,2,3
7Yağlı tohumlarda kalite1,2,3
8Yağlı tohumlarda kaliteyi etkileyen genetik ve çevresel faktörler1,2,3
9Yağ kalitesinin korunması1,2,3
10Bitkisel yağlarda duyusal, fiziksel ve kimyasal kalite özellikleri1,2,3
11Yağ bitkilerinde verim ve kaliteyi artırıcı tarımsal uygulamalar ve sürdürülebilirlik1,2,3
12Yağ kalitesi ve insan sağlığı arasındaki ilişkiler1,2,3
13Yağ bitkilerinde araştırma projelerinden elde edilen sonuçlar1,2,3
14Genetik mühendisliği ile elde edilmiş GDO lu yağ bitkileri ve kalite1,2,3