GDM3001 / GIDA MİKROBİYOLOJİSİ-I

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Gıda mikrobiyolojisinin tanımı ve tarihi, gıdalarda mikrobiyal aktivite[1]sf. 1-9
2Gıdalarda bulunan mikroorganizmaların sınıflandırılması, tipleri, rolü ve önemi[1]sf. 10-20
3Gıdalarda bulunan mikroorganizmaların bulaşma kaynakları[1]sf. 21-28
4Mikrobiyal gelişmeyi etkileyen faktörler: iç faktörler[1]sf. 28-35
5Mikrobiyal gelişmeyi etkileyen faktörler: iç faktörler[1]sf. 36-43
6Mikrobiyal gelişmeyi etkileyen faktörler: dış faktörler[1]sf. 44-51
7İndikatör mikroorganizmalar[1]sf. 51-58
8İndikatör mikroorganizmalar[1]sf. 59-64
9İndikatör metabolitler[1]sf. 65-71
10Gıda zehirlenmesi ve gıda kaynaklı mikrobiyal hastalıklar[1]sf. 72-77
11Enfeksiyon etmeni patojen bakteriler[1]sf. 77-83
12Enfeksiyon etmeni patojen bakteriler[1]sf. 84-90
13İnvasif enfeksiyon etmenini patojen bakteriler[1]sf. 91-99
14İnvasif enfeksiyon etmenini patojen bakteriler[1]sf. 100-110