GDM3001 / GIDA MİKROBİYOLOJİSİ-I

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Gıda mikrobiyolojisinin tanımı ve tarihi, gıdalarda mikrobiyal aktivite1,2,3,11
2Gıdalarda bulunan mikroorganizmaların sınıflandırılması, tipleri, rolü ve önemi1,2,3,11
3Gıdalarda bulunan mikroorganizmaların bulaşma kaynakları2,11
4Mikrobiyal gelişmeyi etkileyen faktörler: iç faktörler2,4,11
5Mikrobiyal gelişmeyi etkileyen faktörler: iç faktörler2,4,11
6Mikrobiyal gelişmeyi etkileyen faktörler: dış faktörler2,4,11
7İndikatör mikroorganizmalar2,11
8İndikatör mikroorganizmalar2,11
9İndikatör metabolitler1,2,3,4,11
10Gıda zehirlenmesi ve gıda kaynaklı mikrobiyal hastalıklar1,2,3,4,11
11Enfeksiyon etmeni patojen bakteriler1,2,3,4,11
12Enfeksiyon etmeni patojen bakteriler1,2,3,4,11
13İnvasif enfeksiyon etmenini patojen bakteriler1,2,3,4,11
14İnvasif enfeksiyon etmenini patojen bakteriler1,2,3,4,11