GDM3004 / GIDA MİKROBİYOLOJİSİ II

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

  
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1Gıda kaynaklı mikrobiyal hastalıkları öğretmek
2Gıdalarda gözlenen mikrobiyal bozulmalar hakkında bilgi vermek
3Gıdaların raf ömrü ve güvenliğini artırmak için kullanılan gıda muhafaza yöntemlerini öğretmek
4Fermente gıdaların üretiminde kullanılan starter kültürler ve probiyotikler hakkkında bilgi vermek
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Temel Birimler Dersi
Uzmanlık/Alan Bilgisi Dersi