GDM3004 / GIDA MİKROBİYOLOJİSİ II

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Gıda kaynaklı viral enfeksiyonlar1,2,4,11
2Bakteriyel intoksikasyonlar 1,2,4,11
3Küf intoksikasyonlar1,2,3,4,11
4Küf intoksikasyonlar1,2,3,4,11
5Gıda muhafaza yöntemleri: Düşük sıcaklık, dondurma, kontrollü ve modifiye atmosfer1,2,4,11
6Gıda muhafaza yöntemleri: Kimyasal koruyucular, radyasyon, mikrodalga1,2,4,11
7Gıda muhafaza yöntemleri: Kurutma, ısıl işlem, aseptik paketleme1,2,4,11
8Gıda muhafaza yöntemleri: Yüksek basınç uygulamaları, gazlar1,2,4,11
9Gıda muhafaza yöntemleri: Vurgulu elektrik alanı, doğal ve biyokoruma, hurdle teknolojisi ve diğer yöntemler1,2,4,11
10Et ve süt ürünlerinde mikrobiyolojik bozulmalar1,2,4,11
11Yumurta ve meyve-sebze ürünlerinde mikrobiyolojik bozulmalar1,2,4,11
12Konserve gıdalar ve hububat ürünlerinde mikrobiyolojik bozulmalar1,2,4,11
13Fermente gıdalar, starter kültürler ve mikrobiyal bozulmalar1,2,4,11
14Diğer gıdalarda mikrobiyal bozulmalar1,2,4,11