GDM3004 / GIDA MİKROBİYOLOJİSİ II

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Gıda kaynaklı viral enfeksiyonlar ve parazitler[1]sf. 1-7
2Bakteriyel intoksikasyonlar [1]sf. 8-15
3Küf intoksikasyonlar[1]sf. 16-24
4Gıda muhafaza yöntemleri: Gıda muhafaza ilkeleri ve Kimyasal koruyucular [1]sf. 25-34
5Gıda muhafaza yöntemleri: Düşük sıcaklık, dondurma[1]sf. 35-41
6Gıda muhafaza yöntemleri: Kurutma, kontrollü ve modifiye atmosfer[1]sf. 42-47
7Gıda muhafaza yöntemleri: Radyasyon, mikrodalga [1]sf. 48-55
8Gıda muhafaza yöntemleri: Isıl işlem[1]sf. 55-63
9Gıda muhafaza yöntemleri: Yüksek basınç uygulamaları, vurgulu elektrik alanı, biyokoruma, hurdle teknolojisi ve diğer yöntemler[1]sf. 64-70
10Gıdalarda mikrobiyal bozulma[1]sf. 71-77
11Et ve süt ürünlerinde mikrobiyolojik bozulmalar[1]sf. 77-86
12Yumurta ve meyve-sebze ürünlerinde mikrobiyolojik bozulmalar[1]sf. 87-94
13Konserve gıdalar ve hububat ürünlerinde mikrobiyolojik bozulmalar[1]sf. 95-100
14Fermente gıdalar, starter kültürler ve diğer gıdalarda mikrobiyal bozulmalar[1]sf. 101-112