GDM6119 / GIDA ENDÜSTRİSİNDE YENİ MUHAFAZA TEKNİKLERİ

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

  
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1Gıda endüstrisinde ısıl ve ısıl olmayan yeni muhafaza yöntemlerin neler olduğu ve uygulanabilirliklerinin öğrenilmesi
2Yeni muhafaza yöntemlerin hangi gıdalarda uygulanabileceğinin öğrenilmesi
3Yeni muhafaza yöntemlerin gıdaların kalitesi üzerine olumlu ve olumsuz etkilerinin öğrenilmesi
4Yeni muhafaza yöntemlerin gıda kaynaklı bozulma etmeni ve patojen mikroorganizmalar üzerine inhibitör etki mekanizmalarının öğrenilmesi
5Yeni gıda muhafaza yöntemlerinin gıda sanayinde uygulanabilirliğinin ortaya konulması
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Temel Birimler Dersi
Meslek Bilgisi Dersleri
Uzmanlık/Alan Bilgisi Dersi