Anasayfa
English
İletişim
Hızlı Erişim
Akademik Takvim
Anketler
Bilgi Edinme
Bilgi Paketi
Diş Hekimliği Fakültesi Randevu
Etkinlik Talep Formu
NOHU Login
NUBulut
Öğrenci e-posta
Personel e-posta
Telefon Rehberi
Uzaktan Eğitim Sistemi
Yemek Menü
Yemekhane Sanal Pos
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
Bilgi Paketi
Kurum Hakkında Bilgi
Üniversite Senatosu ve Yönetim Kurulu
Organizasyon Şeması
Akademik Takvim
Genel Bilgi
Genel Giriş Koşulları
Genel Kayıt Prosedürleri
Kurallar ve Yönetmelikler
Önceki Dönemlerin Tanınması
Diploma Eki
Akademik Danışmanlık Düzenlemeleri
AKTS Kredi Dağılımı
İsim ve Adres Bilgileri
Derece Programları
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans
Doktora
Course Catalogue For Exchange Students
Öğrenciler için Genel Bilgiler
Yaşam Giderleri
Barınma Olanakları
Beslenme Olanakları
Sağlık Hizmetleri
Sigorta
Öğrenme Olanakları
Kültürel ve sosyal Faaliyetler
Sportif ve Boş Zaman Faaliyetleri
Öğrenci Kulüpleri
Uluslararası Programlar
Dil Politikası ve Kurslar
Staj
Burs Olanakları
Engelli Öğrenci Olanakları
Öğrenci İşleri
Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
Niğde'de Yaşam
GDM6119 / GIDA ENDÜSTRİSİNDE YENİ MUHAFAZA TEKNİKLERİ
DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER
>
Dersin Kodu
Dersin Yarıyılı/Yılı
Dersin Türü
Dersin Seviyesi
Dersin Öğretim Dili
Dersin Adı
Teori
Uygulama
AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı
E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı
E Mail
Dersin Amacı
Gıda endüstrisinde uygulanan ısıl ve ısıl olmayan yeni muhafaza yöntemlerin prensibi, uygulanışı ve ürün kalitesi ile mikroorganizmalar üzerine etkileri hakkında bilgi vermektir.
Dersin Kısa İçeriği
Gıda Muhafaza ilkeleri, geleneksel muhafaza yöntemleri, yüksek hidrostatik basınç ve uygulamaları, elektriksel alan uygulamaları, vurgulu elektriksel alan uygulamaları, vurgulu ışık uygulamaları, ultrason ve uygulamaları, ışınlama (UV, gamma, X-rays), kızılötesi (infrared) ışınlama, ohmik ısıtma, dielektrik yöntemler (mikrodalga ve radyofrekans), soğuk plazma tekniği, elektrolize su, aktif paketleme, doğal ve biyokoruma ve diğer yöntemler.
Önkoşullar
Yok
DERSİN HEDEFLERİ
DERSİN HEDEFLERİ
1
Gıda endüstrisinde ısıl ve ısıl olmayan yeni muhafaza yöntemlerin neler olduğu ve uygulanabilirliklerinin öğrenilmesi
2
Yeni muhafaza yöntemlerin hangi gıdalarda uygulanabileceğinin öğrenilmesi
3
Yeni muhafaza yöntemlerin gıdaların kalitesi üzerine olumlu ve olumsuz etkilerinin öğrenilmesi
4
Yeni muhafaza yöntemlerin gıda kaynaklı bozulma etmeni ve patojen mikroorganizmalar üzerine inhibitör etki mekanizmalarının öğrenilmesi
5
Yeni gıda muhafaza yöntemlerinin gıda sanayinde uygulanabilirliğinin ortaya konulması
Loading…
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN YÜZDESİ
Temel Birimler Dersi
Meslek Bilgisi Dersleri
Uzmanlık/Alan Bilgisi Dersi