GDM6119 / GIDA ENDÜSTRİSİNDE YENİ MUHAFAZA TEKNİKLERİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Gıda endüstrisinde muhafaza tekniği ile ilgili genel bilgiler (tanımı, önemi ve kullanılan yöntemler vb) [1]sf. 1-17
2Geleneksel muhafaza yöntemleri: ısıl işlem, kurutma, fermantasyon [1]sf. 18-30
3Geleneksel muhafaza yöntemleri: dondurma ve kimyasal koruyucular[1]sf. 30-45
4Yüksek hidrostatik basınç ve uygulamaları[1]sf. 46-60
5Vurgulu elektriksel alan uygulamaları[1]sf. 61-75
6Vurgulu ışık uygulamaları[1]sf. 76-90
7Ultrason [1]sf. 91-105
8Işınlama[1]sf. 106-120
9Dielektrik yöntemler (mikrodalga ve radyofrekans)[1]sf. 121-137
10Ohmik ve endüksiyonlu ısıtma[1]sf. 138-147
11Kızıl ötesi (infrared) ışınlama[1]sf. 148-160
12Soğuk plazma tekniği[1]sf. 161-180
13Elektrolize su[1]sf. 181-192
14Aktif paketleme, doğal ve biyokoruma ve diğer yöntemler [1]sf. 193-210