1 | Gıda endüstrisinde muhafaza tekniği ile ilgili genel bilgiler (tanımı, önemi ve kullanılan yöntemler vb) | [1]sf. 1-17 |
2 | Geleneksel muhafaza yöntemleri: ısıl işlem, kurutma, fermantasyon | [1]sf. 18-30 |
3 | Geleneksel muhafaza yöntemleri: dondurma ve kimyasal koruyucular | [1]sf. 30-45 |
4 | Yüksek hidrostatik basınç ve uygulamaları | [1]sf. 46-60 |
5 | Vurgulu elektriksel alan uygulamaları | [1]sf. 61-75 |
6 | Vurgulu ışık uygulamaları | [1]sf. 76-90 |
7 | Ultrason | [1]sf. 91-105 |
8 | Işınlama | [1]sf. 106-120 |
9 | Dielektrik yöntemler (mikrodalga ve radyofrekans) | [1]sf. 121-137 |
10 | Ohmik ve endüksiyonlu ısıtma | [1]sf. 138-147 |
11 | Kızıl ötesi (infrared) ışınlama | [1]sf. 148-160 |
12 | Soğuk plazma tekniği | [1]sf. 161-180 |
13 | Elektrolize su | [1]sf. 181-192 |
14 | Aktif paketleme, doğal ve biyokoruma ve diğer yöntemler | [1]sf. 193-210 |