GDM7107 / GIDA MİKOLOJİSİ VE MİKOTOKSİNLER

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Küflerin ekolojisi, sınıflandırılması, morfolojisi ve gelişme parametreleri1,2,3,11
2Gıdalarda sık rastlanan küfler ve gıda bozulmalarında küfler önemi1,2,3,11
3Küflerin primer metabolitleri1,2,3,11
4Küflerin sekonder metabolitleri, mikotoksinler ve mikotoksijenik küfler1,2,3,11
5Penicillium toksinleri1,2,3,11
6Aspergillus toksinleri1,2,3,11
7Fusarium toksinleri1,2,3,11
8Alternaria toksinleri ve diğer toksinler1,2,3,11
9Gıdalardan mikotoksinlerin belirlenmesi1,2,3,11
10Mikotoksin detoksifikasyon yöntemleri1,2,3,11
11Küf gelişimini etkileyen faktörler1,2,3,11
12Gıda maddelerinden küflerin izolasyonu, tanımlanması ve sayımı1,2,3,11
13Gıda endüstrisinde kullanılan küfler1,2,3,11
14Küf kültür kolleksiyonları1,2,3,11