1 | Bu dersi alan bir öğrenci; beş temel besin grubunu tanır. Temel gıdaların yapılarını ve besin kimyasındaki uygulamalarını öğrenir. |
2 | Bu grupların yapılarında bulunan karbonhidratların yapılarını, beslenmedeki yeri ve önemini kavrar, |
3 | Pişirmenin karbonhidratların kimyasal yapısına dolayısıyla besin kalitesine etkisini öğrenir. |
4 | Temel besin gruplarının yapılarında bulunan yağların yapılarını, beslenmedeki yeri ve önemini kavrar, |
5 | Pişirmenin yağların kimyasal yapısına dolayısıyla besin kalitesine etkisini öğrenir. |
6 | Temel besin gruplarının yapılarında bulunan proteinlerin yapılarını, beslenmedeki yeri ve önemini kavrar, |
7 | Pişirmenin proteinlerin kimyasal yapısına dolayısıyla besin kalitesine etkisini öğrenir. |
8 | Posanın yapısını, besin kimyası ve sağlık açısından önemini öğrenir. |
9 | Laboratuvarlarda iyi bir çözücü olan suyun, besin kimyası ve vücut için de iyi bir çözücü olduğunun farkına varır, yaşamsal önemini kavrar. |
10 | Yaş, cinsiyet ve boyuna göre uygun vücut kütlesinin (BKİ) önemini kavrar, bunun için yapılması gerekenleri öğrenir. |
11 | Temel besin gruplarının yapılarında bulunan vitaminlerin yapılarını, besin kimyasındaki ve beslenmedeki yeri ve önemini kavrar, |
12 | Temel besin gruplarının yapılarında bulunan elementlerin; besin kimyasındaki ve beslenmedeki yeri ve önemini kavrar, |
13 | Pişirmenin vitaminlerin kimyasal yapısına dolayısıyla besin kalitesine etkisini öğrenir. |
14 | Bu konularla ilgili yapılan bilimsel araştırmalara ilgi duyar, okur, inceler. |
15 | Kendisi de araştırma yapma istek ve becerisi kazanır. |