1 | Beş temel besin grubunu tanır. |
2 | Kimyasal reaksiyonların oluşumları hakkında fikir yürütebilir |
3 | Kimyasal süreçleri küçük ölçekte uygulama olanağı bulur |
4 | Besinlerin ve biyokimyasal materyalin (kan, saç, kemik ve idrar) analizleri konusunda teorik ya da olanaklar ölçüsünde pratik bilgi sahibi olmak |
5 | Gıdalardaki; nem ve su aktivitesinin, besinlerin bozulmasındaki önemini kavrama ve besinlerin bozulmadan saklanabilmesi konusunda yorum yapma yeteneği kazanma |
6 | Kimya bilgilerinin gıda biliminde kullanma becerisinin kazanır |
7 | Bilimsel materyaller ile yazılı ve sözlü sunum yapma yeteneğini kazanır |
8 | Paylaşmanın önemini kavrar |
9 | Mezuniyetten sonra, sınırlı da olsa besinlerle ilgili iş yerlerinde çalışabilecek öz güveni kazanır. |
10 | Moleküller arasındaki uyumu dikkate alarak insanlarla uyumlu yaşama becerisi kazanır. |