KIM4015 / BESİN KİMYASI

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Genel giriş, sağlıklı beslenme [4]: 1-14s. , [1]: 1-7. s., [3]: 1-9. s,
2Temel Besin Öğelerinin Günlük Tüketim Miktarları (RDA)[3]: 1-9. s
3Enerji, bazal metabolizma hızı, hesaplanması: [4]:15-40.s , [1]: 12-25.s,[6]: 1-25.s
4Vücut kütlesinin önemi: BKİ, boyuna göre uygun kütleye sahip olabilmek için yapılması gerekenler[6]: 1-25.s
5Karbonhidratlar[5]: 1088-1132.s, [3]: 59-73.s
6Karbonhidratlar: Pişirmenin karbonhidratlara etkisi , Posa [1]: 196-274.s,[1]:274-277s[3]:67-70s,506,562,609
7Proteinler ve amino asitler: [5]: 1179-1222.s
8Proteinler: Pişirmenin proteinlere etkisi, [1]: 8-46.s, [2]: 41-44.s,
9Yağlar: Yağlar: kan lipoproteinlerinin yaşam için önemi [5]:1142-1170.s,[3]: 185-193.s
10Yağlar: Pişirmenin lipitlere etkisi, [1]: 70-195.s
11Su ve önemi, gıdalarda nem, su aktifliği, su ve elektrolit dengesi[1]: 615-635.s, [3]:615-620,529-539
12Mineraller[1]: 368-380, [4]:226-239.s
13Vitaminler[3]: 401-488.s, [4]:281-284.s
14Araştırmalarımızdan örnekler. Yukarıda verilen dört araştırma v.d.Yukarıda verilen yedi araştırma