1 | Beş temel besin grubunu tanır |
2 | Kimyasal reaksiyonların oluşumları hakkında fikir yürütür. |
3 | Kimyasal süreçleri küçük ölçekte uygulama olanağı bulur. |
4 | Besinlerin ve biyokimyasal materyalin (kan, saç, kemik ve idrar) analizleri konusunda teorik ya da olanaklar ölçüsünde pratik bilgi sahibi olur. |
5 | Gıdalardaki; nem ve su aktivitesinin, besinlerin bozulmasındaki önemini kavramalı ve besinlerin bozulmadan saklanabilmesi konusunda yorum yapma yeteneği kazanır. |
6 | Kimya bilgilerinin gıda biliminde kullanma becerisini kazanır. |
7 | Bilimsel materyaller ile yazılı ve sözlü sunum yapma yeteneğini kazanır. |
8 | Paylaşmanın önemini kavrar. |
9 | Mezuniyetten sonra, besinlerle ilgili iş yerlerinde çalışabilecek öz güveni kazanır. |