KIM4015 / BESİN KİMYASI

Dersin Öğrenme Çıktılarının Program Çıktılarına Katkısı

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15
1             
2             
3              
4              
5              
6             
7               
8               
9               
10              
11               
12               
13               
14               
15               
16               
17               
18               
19               
20               
21               
22               
23               
24               
25               
26               
27               
28               
29               
30               
Katkı Düzeyi: 1:Çok Düşük, 2:Düşük, 3:Orta, 4: Yüksek, 5: Çok Yüksek

KIM4015 / BESİN KİMYASI
 
Dersin Öğrenme Çıktıları 
1Beş temel besin grubunu tanır
2Kimyasal reaksiyonların oluşumları hakkında fikir yürütür.
3Kimyasal süreçleri küçük ölçekte uygulama olanağı bulur.
4Besinlerin ve biyokimyasal materyalin (kan, saç, kemik ve idrar) analizleri konusunda teorik ya da olanaklar ölçüsünde pratik bilgi sahibi olur.
5Gıdalardaki; nem ve su aktivitesinin, besinlerin bozulmasındaki önemini kavramalı ve besinlerin bozulmadan saklanabilmesi konusunda yorum yapma yeteneği kazanır.
6Kimya bilgilerinin gıda biliminde kullanma becerisini kazanır.
7Bilimsel materyaller ile yazılı ve sözlü sunum yapma yeteneğini kazanır.
8Paylaşmanın önemini kavrar.
9Mezuniyetten sonra, besinlerle ilgili iş yerlerinde çalışabilecek öz güveni kazanır.