NTO1014 / YİYECEK İÇECEK SERVİSİ

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

  
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1Konaklama işletmelerinde yiyecek içecek departmanı hakkında genel bilgiye sahip olmaları hedeflenmiştir
2Yiyecek içecek işletmelerinin kuruluş aşaması hakkında bilgi sahibi olmaları hedeflenmiştir
3Yiyecek içecek işletmelerindeki personellerin iş ve görev tanımlarını öğrenmeleri hedeflenmiştir
4Menülerin belirlenmesinde etkili olan çeşitli standartları öğrenmeleri hedeflenmiştir
5Satın alma,teslim alma ve depolama hakkında bilgi sahibi olmaları hedeflenmiştir
6Servis öncesi ve servis esnasında uyulması gereken kurallar hakkında bilgi sahibi olmaları hedeflenmiştir
7Yiyecek içecek işletmelerinde hijyen ve sanitasyonun önemini kavramaları hedeflenmiştir
8Yiyecek içecek işletmelerinde pazarlama karmasının neler olduğunu öğrenmeleri hedeflenmiştir
9Konuk memnuniyetinin yiyecek içecek işletmeleri için önemini kavramaları hedeflenmiştir
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Meslek Bilgisi Dersleri
Uzmanlık/Alan Bilgisi Dersi