SUT1012 / ÇİĞ SÜT ANALİZLERİ

Kazandırılacak Bilgi Ve Beceriler

Kazandırılacak Bilgi Ve BecerilerSeviyesi
1Çiğ sütten fiziksel ve kimyasal analizler için numune alma ile ilgili kavramları öğrenilmesi3
2Tekniğine uygun olarak çiğ sütten mikrobiyolojik analizler için numune almanın öğrenilmesi3
3Çiğ sütlerde duyusal analiz yapabilmesi3
4Sütte koruyucu ve nötralize edici madde tespitini yapabilmesi3
5Çiğ sütün kirlilik testini yapabilmesi3
6Sütte antibiyotik ve inhibitör madde analizi yapabilmesi3
7Çiğ sütte asitlik tayini yapabilmesi3
8Çiğ sütte yoğunluk tayini yapabilmesi3
9Çiğ sütte kuru madde tayini yapabilmesi3
10Çiğ sütte yağ tayini yapabilmesi3
11Sütte özgül ağırlık tayini yapabilmesi3
12Sütte protein tayini yapabilmesi3
13Sütlerde homojenizasyon kontrolü yapabilmesi3
14Sütlerde ısıl işlem kontrollerini yapabilmesi3