SUT2002 / FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ II

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

  
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1Türk Gıda Kodeksi, TS 1018, TS 1019, TS 1330, TS 10935 ve TS 9700/T1?e göre sade probiyotik yoğurt üretebilecektir.
2Türk Gıda Kodeksine uygun olarak probiyotik yoğurtları depolayabilecektir
3Türk Gıda Kodeksi, Fermente Ürünler Tebliğ, Ayran Standardına uygun olarak yoğurttan ayran üretebilecektir.
4Türk Gıda Kodeksi, Fermente Ürünler Tebliğ, Ayran Standardına uygun olarak sütten ayran üretebilecektir.
5Tekniğine uygun olarak kefir mayasını hazırlayabilecektir
6Türk Gıda Kodeksine uygun olarak sade kefir üretebilecektir
7Türk Gıda Kodeksine uygun olarak sade kefiri ambalajlayarak ve depolayabilecektir
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Meslek Bilgisi Dersleri