SUT2033 / GIDA KATKI MADDELERİ

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

  
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1Öğrencinin katkı maddesinin tanımını yapabilmesi
2İngrediyenlerin tanımını yapıp özelliklerini söyleyebilmesi
3Gıda katkı maddelerinin kullanımında dikkat edilecek hususları öğrenebilmesi
4Gıda katkı maddelerini söyleyebilmesi
5Antioksidanların neler olduğunu söyleyebilmesi
6Asitler ve süt ürünlerinde kullanımını öğrenebilmesi
7Emülgatörler ve süt ürünlerinde kullanımını öğrenebilmesi
8Stabilizörler ve süt ürünlerinde kullanımını öğrenebilmesi
9Antimikrobiyaller ve süt ürünlerinde kullanımını öğrenebilmesi
10Enzimler ve süt ürünlerinde kullanımını yapabilmesi
11Vitaminler ve aminoasitler hakkında bilgi verebilmesi
12Lezzet maddeleri, tatlandırıcılar ve renk maddelerini anlatabilmesi
13Fosfatlar ve süt ürünlerinde kullanımını bilmesi
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Meslek Bilgisi Dersleri
Uzmanlık/Alan Bilgisi Dersi