Yüksek Lisans/Doktora Bursiyer Alım İlanı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Nanoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde yürütülecek olan TÜBİTAK destekli araştırma projesinde bursiyer olarak görev alacak 2 (iki) yüksek lisans ve 1 (bir) doktora öğrencisi aranmaktadır.

Bursiyerlerde Aranan Özellikler:

1. Türkiye’deki Yükseköğretim kurumlarında Fizik, Makine Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Enerji Bilimi ve Teknolojileri alanlarında yüksek lisans/doktora eğitimine devam ediyor olma,

2. Ders döneminde olma veya tez konusunu belirlememiş olma veya önümüzdeki dönem Üniversitemiz Fizik, Makine Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Enerji Bilimi ve Teknolojileri Lisansüstü programlara başvuruda bulunmayı taahhüt etme.

3. İyi derecede İngilizce biliyor olma,

4. Bilimsel rapor yazabiliyor olma,

5. Laboratuvar cihazları kullanma konusunda tecrübeli veya bilgi sahip olan adayların başvuruları değerlendirilecektir.

Bursiyerlerin proje kapsamındaki yükümlülükleri:

Bursiyerler proje iş paketlerinde belirlenen görev ve sorumluluklarını yerine getirir, Tez konusunun proje konusu ile doğrudan veya dolaylı ilişkili olması tercih sebebidir.

Proje Hakkında:

Proje Fon kaynağı: TÜBİTAK 1004 (TÜBİTAK Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı) Proje Başlığı: Türkiye Fotovoltaik Teknolojileri Platformu (TFTP) - Çift Taraflı Heteroeklem Tipi Hücre Geliştirilmesi (ÇİTAH) Proje Yürütücüsü: Dr. Öğrt. Üyesi Ayşe SEYHAN (Nanoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü) Proje Süresi: 36 Ay Projenin Hakkında: Proje kapsamında yüksek verimli çiftyüzlü c-Si Heteroeklem (SHJ) güneş hücresi ve panelinin üretim reçetesinin geliştirilmesi ve yüksek verimli, maliyet-etkin çiftyüzlü cSi SHJ güneş panelinin üretilmesidir.

Başvuru için:

İlgilenenlerin özgeçmişlerini (kariyer gelişim özeti, not dökümü veya referans isimleri ile birlikte desteklenmesinde yarar vardır) proje yürütücüsü Dr. Öğrt. Üyesi Ayşe SEYHAN’a e-mail yoluyla ( aseyhan@ohu.edu.tr ) 23 Nisan 2020 tarihine kadar iletmeleri gerekmektedir.