2012
1- Şekeroğlu, A., M. Diktaş, “Yavaş gelişen etlik piliçlerin karkas özelliklerine ve et kalitesine serbest yetiştirme sisteminin etkisi” Kafkas Univ Vet Derg, 18, 1007-1013, 2012.
2013
1-Karaman, S., A. Şekeroğlu, M.Duman, “Physical characteristics and performance of laying hens caged in different tiers and envirmentalparameters of each tier” Transactions of the ASABE, 56, 321-328, 2013
2-Şekeroğlu, A., Sarı, H., Sarıca, M., Yıldırım, A., Duman, M., Effect of distance from the roadway on heavy metal content and egg quality of village laying hen’s egg along roadsides of Tokat-Turhal, Turkey. Pakistan Journal of Agricultural Sciences, 50 (2) , 299-304,2013.
3-Yıldırım, A., Şekeroğlu, A., Eleroğlu, H., Şen, M.I., Duman, M., Effects of Korean ginseng (Panax ginseng C.A. Meyer) root extract on egg production performance and egg quality of laying hens. South African Journal of Animal Science, 43 (No. 2), 194-207, 2013.
4-Eleroğlu, H., Yıldırım, A., Işıklı, N.D., Şekeroğlu, A., Duman, M., 2013. Comparison of meat quality and fatty acid profile in slow-growing chicken genotypes fed diets supplemented with Origanum vulgare or Melissa officinalis leaves under the organic system under the organic system. Italian Journal of Animal Science. 12 (3, e64), 395-403, 2013.
5-Şekeroğlu, A., Y. Tahtalı, M.Sarıca, M.Ş. Gülay, S.H. Abacı, M.Duman “Comparison of Growth Curves of Broiler under Different Stocking Densities by Gompertz Model” Kafkas Univ Vet Derg, 19, 669-672, 2013.
2014
1-Eleroğlu, H., Yıldırım, A., Şekeroğlu, A., Duman, M., 2014. Comparison of the growth performance and carcass characteristics of two slow-growing broiler genotypes fed diets supplemented with dry oregano (Origanum vulgare L.) or lemon balm (Melissa officinalis L.) leaves under the organic system. Kafkas Üniv. Vet. Derg. 20(1):49-58, DOI: 10.9775/kvfd.2013.9444.
2-Eleroğlu, H., Yıldırım, A., Şekeroğlu, A., Çoksöyler, F.N., Duman, M., 2014. Comparison of Growth Curves by Growth Models in Slow–Growing Chicken Genotypes Raised the Organic System. International Journal of Agriculture and Biology, 16 (3), 529–535.
3-Yıldırım, A., Şekeroğlu, A., Koç, H., Eleroğlu, H., Tahtalı, Y., Şen, M.I., Duman, M., 2014. Genç, NThe effect of dry caper (Capparis spinosa) fruit on egg production and quality characterıstics of laying hens. Pakistan Journal of Agricultural Sciences, 51(1), 217-22
4-Şekeroğlu, A., Duman,M., Tahtalı, Y., Yıldırım, A., Eleroğlu , H., 2014. The effect of different cage tiers and age on egg performance, egg quality and stress parameters of laying hens. South African Journal of Animal Science, 44(3), 288-297
5-Yıldırım, A., Ulutaş, Z., Ocak, N., Şirin, E., Aksoy, A. 2014. A study on Gastrointestinal Tract Characteristics of Ram Lambs with Same Weights From Six Common Turkish Sheep Breeds. South African Journal of Animal Science, 44(1), 90-96.
6-Yıldırım, A., Aksoy, Y., Ocak, N., Ulutas, Z., 2014. Some Gastrointestinal Tract Characteristics of Karakaya Ram Slaughtered at Different Weights. Hindawi Publishing Corporation. Scientific World Journal, Volume 2014,(1-6).
7-Sahin, A. and Ulutaş, Z. 2014. Genetic Parameters of First Lactation Milk Yield and Fertility Traits in Brpwn Swiss Cattle. Ann. Anim. Sci., 14(3), 545-557.
8-Balcıoglu, M.S., Karslı, T., Sahin, E., Ulutas, Z., Aksoy, Y., 2014. Türkiye’de Yetiştirilen Bazı Yerli Koyun Irklarında Kalpastatin (CAST) Geni polimorfizminin PCR-RFLP Yöntemiyle Belirlenmesi. Tarım Bilimleri Dergisi, 20(4), 427-433.
9- Şahin, A. Yıldırım, A. And Ulutas, Z. 2014. Some Physicohemical Characteristics of Raw Milk of Anatolian Buffaloes. Ital. J. Food. Sci. Vol:26, 398-404.10-Şahin A, Ulutaş Z, Yıldırım, A. Aksoy, Y. and Genç, S. (2014). Anadolu mandalarında farklı laktasyon eğrisi modellerinin karşılaştırılması. Kafkas Üniversitesi Veteriner Kakültesi Dergisi, 20(6), 847-855.
2015
1- Şahin, A., Ulutaş, Z., Yıldırım, A., Aksoy, Y., Genç, S., 2015. Lactation curve and persistency of Anatolian buffaloes. Italian Journal of Animal Science 2015; volume 14:3679
2-Copur Akpinar G., Canogullari, S., Baylan, M., Alasahan, S., Aygun, A., 2015. The use of propolis extract for the storage of quail eggs J. Appl. Poult. Res. 00:1–9 DOI: 10.3382/japr/pfv043
3- Diktaş, M., Şekeroğlu, A., Duman, M., Yıldırım, A., 2015. Effect of Different Housing Systems on Production and Blood Profile of Slow-Growing Broilers, Kafkas Univ Vet Fak Derg 21 (4): 521-526.
4- Eleroğlu, H., Yıldırım, A., Duman, A., Şekeroğlu, A., 2015. The welfare of slow growing broiler genotypes reared in organic system, Emirates Journal of Food and Agriculture. 27(5): 454-45
2013
1-Ünalan, A., U. Serbester, M. Çınar, A. Ceyhan, E. Akyol, A. Şekeroğlu, T. Erdem, S. Yılmaz, 2013. The Current Status, Main Problems and Solutions of Dairy Cattle Farms in Niğde. Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, 1(2):67-72
2-Eleroğlu, H., A. Yıldırım, A. Şekeroğlu, 2013. Organik tavukçulukta içme suyu özellikleri, beslemedeki önemi ve su kalitesini artırmaya yönelik uygulamalar. Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, 1(1):12-16.
3-Ceyhan, A., U. Serbester, M. Çınar, A. Ünalan, E. Akyol, A. Şekeroğlu.,2013. Current Condition and Directions of Livesstock Breeding in the Central Anatolia Region.Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, 1(2):62-66.
4-Ünalan, A., U. Serbester, M. Çınar, A. Ceyhan, E. Akyol, A. Şekeroğlu, T. Erdem, S. Yılmaz, 2013. The Current Status, Main Problems and Solutions of Dairy Cattle Farms in Niğde. Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, 1(2):67-72.
5-Şekeroğlu, A., Y. Tahtalı, M.Sarıca, M.Ş. Gülay, S.H. Abacı, M.Duman “Comparison of Growth Curves of Broiler under Different Stocking Densities by Gompertz Model” Kafkas Univ Vet Derg, 19, 669-672, 2013.
2014
1-Balcıoglu, M.S., Karslı, T., Sahin, E., Ulutas, Z., Aksoy, Y., 2014. Türkiye’de Yetiştirilen Bazı yerli Koyun Irklarında Kalpastatin (CAST) Geni polimorfizminin PCR-RFLP Yöntemiyle Belirlenmesi. Tarım Bilimleri Dergisi, 20(4), 427-433.
2-Şahin, A. ve Ulutaş, Z. 2014 Anadolu Mandalarının Değişik Metotlara Göre Tahmin Edilen Süt Verimleri Üzerine Bazı Çevresel Faktörlerin Etkilerinin Belirlenmesi. Kafkas Univ. Vet. Fak. Derg., 20(1), 69-75.
3-Şahin, A., Ulutaş, Z., Karadavut, U., Yıldırım, A. ve Arslan, S. 2014. Anadolu Mandası Malaklarında Büyüme Eğrisinin Çeşitli Doğrusal Olmayan Modeller Kullanılarak Karşılaştırılması. Kafkas Univ. Vet. Fak. Derg., 20(3), 357-362.
B- International conferences proceedings
2012
1- Tahtali, Y. Ulutas, Z. Sekeroğlu, A. Sarica,M. And Duman, M. 2012. Comparison of different non-linear growth curve models of broiler. World Academy of Science , Engineering and Techologyi ıssue 70, October 2012-Dubai.
2015
1-Yaman, S., Ünay, E., Karakaş,V.,2015. Selenium status of wool of Akkaraman sheep in grazing season related to pasture selenium content in some districts of Ankara Province. 7th Balkan Conference on Animal Science. Balnimalcon 2015. Sarajevo, June 3–6, 2015.
2-Yaman,S., 2015. Organic Dairy Farming in Turkey. “Dairy Livestock Production In Eastern Europe” SOLID workshop – Eastern Europe. October 15-16, 2015 – Balotesti, Romania
3-Şekeroğlu, A., Duman, M., Eleroğlu, H., Canoğulları, S., Yeşil, D., Erdem, T., 2015. Geleneksel ve Organik Yetiştirme Sistemlerine Göre Tavuk Ürünlerinde Kalite Değişimi. Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi’ 2015. 20-23 Mayıs 2015, Sapanca/Türkiye 145-146
C. National refereed publications
2013
1-A. Şekeroğlu, H. Eleroğlu, M. Sarıca, Ö. Camcı, " Yerde Üretimde Kullanılan Altlık Materyalleri ve Altlık Yönetimi", Tavukçuluk Araştırma Dergisi, 10: 25-34, 2013.
2014
1- Eleroğlu, H., Yıldırım, A., Şekeroğlu, A., 2014. Organik Tavukçulukta Mera Kompozisyonu,Besleme ve Barındırma Teknikleri. Tavukçuluk Araştırma Dergisi, 11(1): 16-27, 2014
2-Ömer Camcı, Musa Sarıca, Ahmet Şekeroğlu, Kafes Sisteminde Gübrenin Uzaklaştırılması ve Gübrenin Yönetimi, Tavukçuluk Araştırma Dergisi, 10: 35-39, 2013.
D. National conferences proceedings
2012
1-Şekeroğlu, A., Diktaş, M., Farklı yetiştirme sistemlerinin yavaş gelişen etlik piliçlerin performansı, iç organ ağırlıkları, tonik immobilite süresi ve bazı kan parametrelerine etkisi, Ulusal Kümes Hayvanları Kongresi, 229-242pp, 3-5 Ekim 2012, İzmir.
2-Şekeroğlu, A., Diktaş, M., Yavaş gelişen etlik piliçlerin karkas özelliklerine kalitesine serbest yetiştirme sisteminin etkisi. Ulusal Kümes Hayvanları Kongresi, 503-517pp, 3-5 Ekim 2012, İzmir.
2013
1-Eleroğlu, A. Yıldırım, A. Şekeroğlu, Organik Tavukçulukta Mera Kompozisyonu ve Barındırma Teknikleri "8. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi", 206-207 pp., Çanakkale, Eylül 2013
2-H.Eleroğlu, A. Yıldırım, A. Şekeroğlu, F.N. Çoksöyler, M. Duman, Organik Sistemde Yetiştirilen Yavaş Gelişen İki Farklı Etlik Piliç Genotipinde Büyüme Eğrilerinin Gompertz ve Lojistik Modelle Karşılaştırılması "Türkiye V. Organik Tarım Sempozyumu" , 172-178 pp., Samsun, Eylül, 2013
3-H.Eleroğlu, A. Yıldırım, A. Şekeroğlu, M. Duman, Organik Sistemde Kuru Kekik ve Oğul Otu Yaprakları İlave Edilmiş Diyetlerle Beslenen Etlik Piliçlerin Büyüme Performansı ve Karkas Özellikleri "Türkiye V. Organik Tarım Sempozyumu", 179-188 pp., Samsun, Eylül, 2013.
4-Şekeroğlu, M. Duman, Y. Tahtalı, A. Yıldırım, H. Eleroğlu, Yumurtacı Hibritlerde Kafes Katının ve Yaşın Yumurta Verimi, Kalitesi ve Bazı Stres Parametrelerine Etkisi. "İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi" Cilt 3 (Hayvansal Üretim) ", 191 pp., Niğde, Ekim, 2013
5-H. Eleroğlu, A. Yıldırım, A. Şekeroğlu, M. Duman, “Organik Sistemde Yetiştirilen İki Genotipte Kemik Mineral Yoğunluğu ile İç Organ Ağırlıkları Arasındaki İlişkilerin Belirlenmesi” İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi, Cilt 3 (Hayvansal Üretim), 178-184 pp., Niğde, Ekim 2013
6-H. Eleroğlu, A. Yıldırım, N.D. Işıklı, Ş. Şekeroğlu, M. Duman, Organik Sistemde Yavaş Gelişen Etlik Piliç Genotiplerinin Et ve Yağ Asidi Kompozisyonunun Karşılaştırılması "İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi" Cilt 3 (Hayvansal Üretim), 143-154 pp., Niğde, Ekim 2103.
7-Ünalan, A., U.Serbester, M.Çınar, A.Ceyhan, E.Akyol, A.Şekeroğlu, T.Erdem, S.Yılmaz. Niğde İli Süt Sığırcılığı İşletmelerinin Mevcut Durumu, Başlıca Sorunlar ve Çözüm Önerileri. "İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi" Cilt 3 (Hayvansal Üretim), 05-13 pp., Niğde, Ekim 2103.
8-A.Ceyhan., U.Serbester, M.Çınar, A.Ünalan, E.Akyol, A.Şekeroğlu. İç Anadolu Bölğesinde Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinin Mevcut Durumu ve Yönelimleri. "İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi" Cilt 3 (Hayvansal Üretim), 22-27 pp., Niğde, Ekim 2103.
9-Şekeroğlu, H. Eleroğlu, M. Sarıca, Ö. Camcı, İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi konferansı dahilinde "İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi" bildiri kitapçığındaki " Yerde Üretimde Kullanılan Altlık Materyalleri ve Altlık Yönetimi ", 29-38 pp., Niğde, Ekim 2013
10-A.Ceyhan., A.Ünalan, M.Çınar, U.Serbester, A.Şekeroğlu, E.Akyol, E.Yılmaz, A.Demirkoparan. Niğde İli Keçi Yetiştiriciliğinin Yapısal Özellikleri ve Sorunları Üzerine Bir Araştırma. İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi" Cilt 3 (Hayvansal Üretim), 106-112 pp., Niğde, Ekim 2103.
11-Eleroğlu, A. Yıldırım, A. Şekeroğlu, Organik Tavukçulukta İçme Suyu Özellikleri, Beslemedeki Önemi ve Su Kalitesini Artırmaya Yönelik Uygulamalar. "Türkiye II. Organik Hayvancılık Kongresi", 233-239 pp., Bursa, Ekim 2013
12-H. Eleroğlu, A. Yıldırım, A. Şekeroğlu, M. Duman, Yavaş Gelişen İki Farklı Genotipin Organik Sistemde Refah Parametrelerinin Karşılaştırılmas. "Türkiye II. Organik Hayvancılık Kongresi", 252-258 pp., Bursa, Ekim 2013
13-H. Eleroğlu, A. Yıldırım, A. Şekeroğlu, Sivas İli Agro-Ekolojik Alt Bölgelerinde Köy Tavukçuluğunun Yapısı "Ulusal Tarım Kongresi", 28 pp., Antalya, Ekim 2013
14-H. Eleroğlu, A. Yıldırım, A. Şekeroğlu, Türkiye II. Organik Hayvancılık Kongresi konferansı dahilinde "Türkiye II. Organik Hayvancılık Kongresi" bildiri kitapçığındaki "Organik Tavukçulukta İçme Suyu Özellikleri, Beslemedeki Önemi ve Su Kalitesini Artırmaya Yönelik Uygulamalar", 233-239 pp., Bursa, Ekim 2013
15-H. Eleroğlu, A. Yıldırım, A. Şekeroğlu,, Ulusal Tarım Kongresi konferansı dahilinde "Ulusal Tarım Kongresi" bildiri kitapçığındaki "Sivas İli Agro-Ekolojik Alt Bölgelerinde Köy Tavukçuluğunun Yapısı", 28 pp., Antalya, Ekim 2013.
2014
1-Şekeroğlu, Z. Bayramoğlu, T. Erdem, D. Yeşil., 2014. Dünyada Türkiye’de ve Kop Bölgesinde Sığır Yetiştiriciliğinin Durumu Ve Geleceğe Yönelik Stratejiler, II. Kop Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, 156 pp., 23-24 Ekim, Niğde
2-Alaşahan, S., Çopur Akpınar, G., Canoğulları, S., Baylan, M., 2014. Bıldırcın Yumurtalarının Kabuk Rengine Göre Bazı Dış ve İç Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi. II. KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, 23-24 Ekim 2014. 184.
3-Baylan M., Çopur Akpınar, G., Canoğulları, S., Alaşahan, S. 2014. Etlik Piliçlerde Hızlı Gelişmeye ve Yetiştirmeye Bağlı Refah Sorunları. II. KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, 23-24 Ekim 2014. 191.
4-Çopur Akpınar, G., Canoğulları, S., Baylan, M., Alaşahan, S. 2014. Yemeklik Bıldırcın yumurtalarının Depolanmasında Propolisin Kullanım Olanağı. Ulusal Kümes Hayvanları Kongresi 2014 (Uluslararası katılımlı). 9-11 Ekim 2014, Elazığ, 63.
2015
1- Şahin, A., Ulutaş, Z., Aksoy, Y., 2015. Anadolu Mandası Malaklarında Büyüme Eğrisinin Farklı Modellerle Belirlenmesi Ulusal Zootekni Bilim Kongresi, 3-5 Eylül 2015 Konya. 946
2- Şahin, A., Aksoy, Y., Ulutaş, Z., Genç, S., Uğurtepe, E., 2015. Anadolu Mandalarında Farklı Büyüme Eğrisi Modellerinin Karşılaştırılması. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi, 3-5 Eylül 2015 Konya. 955
3-Canoğulları, S., Yaman, S., Baylan, M., Boğa, M., 2015. Organik Kanatlı Beslemede Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Kullanımı. 2. Doğu Karadeniz Organik Tarım Kongresi 6-9 Eylül 2015 Rize/Pazar
4-Yaman, S., Boğa, M., Canoğulları, S., Burğut, A., 2015. Organik Sütün KLA İçeriği ve İnsan Sağlığı Açısından Önemi. 2. Doğu Karadeniz Organik Tarım Kongresi 6-9 Eylül 2015 Rize/Pazar
5-Baylan, M., Bulancak, A., Çopur Akpınar, G., Canoğulları, S., 2015. Kuluçkalık Yumurtaların Dezenfeksiyonunda Kullanılan Doğal Ürünler 2. Doğu Karadeniz Organik Tarım Kongresi 6-9 Eylül 2015 Rize/Pazar
6-Yaman, S., Ulutaş, Z., Canoğulları, S., Boğa, M., 2015. Kaba Yem Miktar ve Kalitesinin Organik Süt Sığırcılığında Verimliliğe Etkisi. 2. Doğu Karadeniz Organik Tarım Kongresi 6-9 Eylül 2015 Rize/Pazar
7-Yaman, S., 2015. Ruminant Beslenmesinde Kullanılan Protein Değerlendirme Sistemlerinin Karşılaştırılması. 9.Ulusal Zootekni Bilim Kongresi 3-5 Eylül 2015 Konya.
8- Ünalan, A., Ceyhan, A., Şekeroğlu, A., Akyol, E., A. Ünalan, 2015. A Study on Comparatively Investigation of Satisfaction Levels of Dairy Cattle, Sheep and Goat Breeders in Nigde. 9.Ulusal Zootekni Bilim kongresi; 3-5 Eylül- KONYA, 2015, 102-110.
9- Bayraktar, E., Şekeroğlu, A., Duman, M., 2015. Artvin İli Köy Tavukçuluğunun Yapısı. 9.Ulusal Zootekni Bilim kongresi. S 934, 3-5 Eylül- KONYA, 2015
10- Duman, M., Şekeroğlu, A., Yıldırım, A., Eleroğlu, H., 2015. Atak-S Yumurtacı Hibritlere Şekil İndeksinin Yumurta Kalite Özelliklerine Etkisi. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, s 408., 28-30 Nisan 2015 Niğde
11- Ceyhan, A., Şekeroğlu, A., Ünalan, A., Çınar, M., Serbester, U., Akyol, E., Yılmaz, E., 2015. Niğde İli Koyunculuk İşletmelerinin Yapısal Özellikleri ve Sorunları Üzerine Bir Araştırma. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, s 409., 28-30 Nisan 2015 Niğde.
E. Other publications
1-Şekeroğlu, A., M. Duman., 2014. Niğde İli Sözleşmeli Serbest Etlik Piliç ve Yumurta Tavuğu Yetiştiriciliği, Niğde İçin Benimde Bir Projem Var Proje Pazarı, 38-39 s, 18-19 Kasım-2014, Niğde
2-Duman, M., A. Şekeroğlu, 2014. Niğde İlinde Çıkarılan Ponzanın Etlik Piliçlerde Atlık materyali Olarak Kullanılması, Niğde İçin Benimde Bir Projem Var Proje Pazarı , 18-19 Kasım-2014, Niğde, 36-37 s,
3-Canoğulları, S., Boğa, M.,2014. Ekonomik Ve Doğru Hayvan Besleme İçin Rasyon Hazırlama Teknikleri. Niğde İçin Benimde Bir Projem Var Proje Pazarı , 18-19 Kasım-2014, Niğde, 58-59.