“BAŞKALAŞIM” ULUSLARARASI JÜRİLİ KARMA SERGİSİ DÜZENLENDİ.

Etkinlik Ayrıntıları

• Etkinlik Adı: “BAŞKALAŞIM” ULUSLARARASI JÜRİLİ KARMA SERGİSİ DÜZENLENDİ.

• Etkinlik Tarihi: 01.10.2019 - 24.07.2021

• Etkinlik Türü: Sergi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ev sahipliğinde 01 – 04 Ekim 2019 tarihleri arasında sürdürülebilirlik temalı “Başkalaşım” isimli Uluslararası Jürili Karma Sergisi, üniversitemiz  Kültür  ve Sanat evinde gerçekleştirildi.

Onursal Başkanlığını Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin KAR, Küratörlüğünü fakültemizden Dr. Öğr. Üyesi Menekşe SAKARYA ve Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulundan Öğr. Gör. Ayşe Gül GÖKKAYA TÜYSÜZ yaptı. “Başkalaşım” Uluslararası Jürili Karma Sergi Sanat Kurulunda farklı üniversitelerden akademisyenler ve sanatçılardan oluşan 38 jüri üyesi yer aldı.

“Başkalaşım” Uluslararası Jürili Karma Sergi’sinde resim, moda ve tekstil tasarımı, el sanatları, heykel ve grafik gibi alanlardan 55 eser sergilendi. Sürdürülebilirliği farklı açılardan yaklaşımlarla irdelemiş sergi katılımcıları arasında Ankara Hacı Bayram Veli, Başkent, Bilecik Şeyh Edebali, Çukurova,  Eskişehir Teknik, Fırat, FMV Işık, İstanbul Arel, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Kafkas, KTO Karatay, Kocaeli, Niğde Ömer Halisdemir, Selçuk, Sivas Cumhuriyet, Tarsus, Tokat Gaziosmanpaşa, Van Yüzüncü Yıl, Yalova ve Yozgat Bozok Üniversitelerinden öğretim elemanları ve diğer eser sahibi sanatçılar yer aldı.

“Ready-ReMade” olarak isimlendirdiği projesi ile işlevini yitirip atık hale gelmiş denim giysi objelerini bir araya getirerek bunların taşıdıkları anlamları yeniden sorgulatacak yeni düşünsel alanlar yaratmaya çalışan, birçok uluslararası kişisel sergi düzenleyen, karma sergilere katılan ve çalışmalarıyla sanat dünyasında adından sıklıkla söz ettiren Ressam Deniz SAĞDIÇ, iki eseri ile sergiye katılım sağladı.

Sergi açılışında ayrıca Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elamanları, Dr. Öğr. Üyesi Ali DELİKARA, Dr.Öğr. Üyesi Aysun Rabia HAMZAOĞLU BİRER, Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Eda ANGI, Dr. Öğr. Üyesi Serkan ÖZAY,   Öğr.Gör. Mehmet ARSLANBOĞA ve Arş. Gör. Merve SOYCAN tarafından bir klasik müzik konseri gerçekleştirildi.