- Alanındaki işletmelerin etkilendiği iç ve dış çevre faktörleri ve organizasyon yapıları hakkında bilgi sahibi olur.
- Pastane ve ekmek ürünlerinin hazırlanması, süslenmesi ve sunumu gibi konularda bilgi sahibi olur.
- Müşterilerle gerekli iletişimi kurabilecek yabancı dil bilgisine sahip olur.
- Alanı ve mesleği ile ilgili güncel gelişmeleri takip eder.
- Alanının gerektirdiği en az temel düzeyde bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak bu alanda bilgi sahibi olur.
- Yiyecek içecek işletmelerinde menü planlama ve fiyatlandırma hakkında bilgi sahibi olur.
- İşçi sağlığı-güvenliği ve temel ilk yardım hakkında bilgi sahibi olur.
- Alanındaki yasal düzenlemeler, mesleki standartlar, gıda mevzuatı ve uygulamalar ile ilgili temel düzeyde bilgi sahibi olur.
- Mutfak planlaması ve tasarımı hakkında bilgi sahibi olur.
- Alanıyla ilgili temel kavramlar hakkında bilgi sahibi olur ve sektörde uygular.
- Etik kurallar çerçevesinde çalışmalarını sürdürerek etkin bir iletişim gücüne sahip olur.
- Beslenme, menü planlama, gıda hijyeni ve muhafaza teknikleri hakkında bilgi sahibi olur.
- Alanı ile ilgili hizmet süreçlerini, tüketici ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda ve tüketiciyi tatmin edecek biçimde yerine getirir, değerlendirir, geliştirir ve hizmet sürecini etkileyecek sorunlara çözüm önerir.
- Yiyecek içecek işletmelerinde yapılan toplu yemek organizasyonlarında ekip çalışması yapar.
- Okulda ve staj çalışmalarında edindiği teorik ve pratik bilgileri sektörde rahatlıkla uygular.
Son Güncelleme Tarihi:27.10.2023