| Kazandırılacak Bilgi Ve Beceriler | Seviyesi |
1 | Dondurmanın Tanımı | 3 |
2 | Dondurmanın Bileşimi ve Besin Değeri | 3 |
3 | Dondurma Yapımında Kullanılan Maddeler ve Özellikleri | 3 |
4 | Dondurma Çeşitleri | 3 |
5 | Dondurma Üretim Akım Şeması | 3 |
6 | Dondurma Karışımı | 3 |
7 | Dondurmanın Pastörizasyonu | 3 |
8 | Dondurmanın Homojenizasyonu | 3 |
9 | Karışımın Soğutulması | 3 |
10 | Aroma ve Renk Maddelerinin Katılması | 3 |
11 | Olgunlaştırma (Dinlendirme) | 3 |
12 | Karışımın Dondurulması | 3 |
13 | Hacim Artışı (Overrun) | 3 |
14 | Dondurma Işleminde Kullanılan Dondurucular | 3 |
15 | Dondurma Kusurları | 3 |