--24.07.2023-- BÖTE TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA BAŞVURAN VE MÜLAKAT SINAVINA GİRECEK ADAYLARIN DİKKATİNE!

BÖTE TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA BAŞVURAN VE MÜLAKAT SINAVINA GİRECEK ADAYLARIN DİKKATİNE

1-Başvuru koşullarını sağlayıp sıralamaya girdiğiniz takdirde mülakata gelmeden önce lütfen program ve bu programdaki dersler hakkında bir ön araştırma yapınız. BÖTE Tezli Yüksek Lisans Programı, 4-6 dönem (2-3 yıl) arası süren ve bilimsel çerçevede bir tez yazarak başarıyla tamamlayabilmeniz için maddi-manevi oldukça emek sarf ederek düzenli çalışmayı gerektiren bir programdır.

2-Mülakata gelmeden önce bilimsel araştırma yöntemleri ve akademik yazım hakkında bir ön araştırma yapmanız faydalı olacaktır. Programa kabul edildiğiniz takdirde alacağınız derslerden başarılı olabilmek için yapılacak dönem sınavlarının yanı sıra yoğun bir şekilde çeşitli makale-tez okumaları (İngilizce-Türkçe) yapmanız ve birçok proje-ödev hazırlamanız gerekecektir.

3-Yüksek lisans eğitimi süresince sizlerden bölüm öğretim elemanlarıyla birlikte aktif olarak alana katkı sağlayacak akademik çalışmalar gerçekleştirmeniz (çeşitli proje görevleri, kongre-sempozyumlarda bildiri sunumları ve makaleler hazırlama vs.) beklenmektedir. Bu da düzenli bir çalışma disiplinine sahip ve araştırma yapmaya istekli olmayı gerektirmektedir.

4-İlk üç maddede belirtilen durumları programa girmeye hak kazanmış önceki dönem öğrencilerimizin maalesef %50’ye yakını yerine getiremediği için dördüncü dönemleri itibariyle enstitünün ilgili maddesi gereği ilişikleri kesilmektedir. Sizlerin ve öğretim elemanlarımızın emeklerini boşa çıkarmamak adına lütfen başvuru yaparken iyi düşününüz.

5-Programa başvurduysanız “Neden yüksek lisans yapmak istiyorsunuz? Programı bitirebilmek için hangi konuda çalışarak nasıl bir tez yazmak istiyorsunuz?” sorularına iyi bir yanıtınız olmalıdır.

6-Ders programı genellikle yüz-yüze olacak şekilde Perşembe ve Cuma günleri olarak planlanmaktadır. Derslere devam zorunludur. Özel durumlarından dolayı devamsızlık hakkı dışında devam edemeyen kişiler aldıkları derslerden başarısız sayılacaktır.

*Başvuru yapmaya karar verdiyseniz sizi daha iyi tanıyabilmemiz için mülakat sınav gününe kadar lütfen bu özgeçmiş formunu doldurunuz. Formun dosya ismini Adınız-Soyadınız olarak değiştirdikten sonra aşağıdaki bağlantıyı kullanarak Dosya Ekle seçeneğinden yüklemesini yapabilirsiniz.

Aday Tanıma Formu Yükleme Bağlantısı

Başarılar dileriz...

Başvuru Tarihi: 24 Temmuz-06 Ağustos 2023

Mülakat Sınav Tarihi ve Saati: 4 Eylül 2023 10:00

Mülakat Sınav Yeri: Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Merkez Yerleşke (Bor Yolu Üzeri) 51240

Mülakat Sınav Salonu: Daha sonra duyurulacaktır.