“30 Yıla 30 Eser” Ulusal Davetli Karma Sergi Açıldı


Bu yıl otuzuncu yaşını kutlayan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin 30. Yıl etkinlikleri kapsamında, Niğde Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi iş birliğinde, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü tarafından düzenlenen “30 Yıla 30 Eser” adlı Ulusal Davetli Karma Sergi’nin açılışı, Dünya Sanat Günü olan 15 Nisan 2022 tarihinde, Niğde Müzesi Sergi Salonunda yapıldı.

 

Açılışa Rektörümüz Prof. Dr. Hasan USLU ile Niğde Valisi Dr. Yılmaz ŞİMŞEK, Niğde Milletvekili Selim GÜLTEKİN, Niğde Belediye Başkan Vekili Ahmet TACİRLİOĞLU, sanatseverler ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Türkiye’nin dört bir yanından, çalışmaları ile alanlarında önemli yerlere sahip sanatçı ve tasarımcıları bir araya getiren sergi Moda Tasarımı, Tekstil Sanatları, El Sanatları ve Seramik alanlarında verilmiş, her biri kendi alanına özgü farklı teknikler kullanılarak biçimlendirilmiş, yaratıcı, özgün, evrensel ve estetik özelliklere sahip 30 adet eserden oluşmuştur. Niğde Müzesi Sergi Salonunda yer alan sergi 15-25 Nisan 2022 tarihleri arasında ziyaret edilebilecektir.

 

Sayın Dekanımız Prof. Dr. Semiha AKÇAÖZOĞLU’na, sergimize katılım sağlayan tüm sanatçı ve tasarımcılara katkılarından dolayı teşekkür ederiz.