“1. Uluslararası Sinema Sempozyumu” Gerçekleştirildi

Üniversitemizin paydaşı olduğu “1. Uluslararası Sinema Sempozyumu” Yakın Doğu Üniversitesi ev sahipliğinde çevrim içi olarak gerçekleştirildi.
Toplum, Kültür ve Sinema ilişkisine akademik ve sanatsal bakış açısı ile yaklaşmayı, tartışmayı ve yeni yönelimler ortaya koymayı amaçlayan sempozyum, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti üniversiteleri dışında; Türkiye, Makedonya, Azerbaycan, Kırgızistan, Kosova, Kazakistan ve Özbekistan gibi birçok ülkenin seçkin üniversiteleri tarafından da desteklendi.
Sosyal bilimlerin tüm alanlarındaki araştırmacı, akademisyen, öğrenci ve sanatçıların katılımına açık olarak gerçekleştirilen “1. Uluslararası Sinema Sempozyumu”nda, “Sinemada Senaryo ve Yönetmen”, “Belgesel Oluşum ve Yapım Süreci” ve “Sinemada Hikaye Dili” başlıklı atölyeler, “Ülkeler ve Şehirlerin Tanınırlık ve Gelişiminde Sinema”, “Kültürel Aktarım ve Toplumsal Değerler Bağlamında Sinema” ve “Siyaset-Sinema İlişkisi ve Sansür” adlı paneller, “Kültür- Zihniyet ve Sinema Arasında Karşılıklı Etkileşim”, “Türk Tarihinde Kahvehane Mekanı Örneğinde Alternatif Bir Kamusal Alan: Duygulanımsal Kamusal Alan” ve “Çevrimiçi Video” adlı konferanslar ile Dijital Sergi ve KKTC Sinema eserlerinin gösterimi de yer aldı.
“1. Uluslararası Sinema Sempozyumu” Onur Kurulu’nda yer alan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar Sempozyum ile ilgili açıklamasında, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin bilimsel çalışmalara önemli bir destek sağladığını ve bunu sürdürme niyetinde olarak bu sempozyuma da paydaş olarak katkı verdiklerini ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar açıklamalarını, “1. Uluslararası Sinema Sempozyumu”nun herkes için hayırlı olmasını temenni ederek noktaladı.