11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü Etkinlikleri Gerçekleştirildi

Ormanlarımızı artırmak, doğal dengenin sağlanmasına katkıda bulunmak ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla 11 Kasım tarihinin Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilmesi ile birlikte tüm Türkiye’de olduğu gibi Niğde ilinde ve Üniversitemiz kampüslerinde de Milli Ağaçlandırma Günü fidan dikme faaliyetleri gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar bu kapsamda, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Niğde Valiliği ve Niğde Cumhuriyet Savcılığı tarafından düzenlenen fidan dikimi etkinliklerine katıldı.

2 bin 500’den fazla fidanın toprakla buluşturulduğu, pandemi kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğine, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, Niğde’de faaliyet göstermekte olan kurum ve kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Programda, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve Niğde Orman İşletme Müdürü Harun Akdoğan birer konuşma gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen protokol konuşmalarında ortak tema, gelecek nesillere yaşanabilir ve yeşil bir dünya bırakmak olurken konuşmalarda, bu çabanın gelecek dönemlerde de devam edeceğinin vurgusu da yapıldı.

Etkinlik sonunda açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar da açıklamasında, yeşil alanların yaşamın vazgeçilmez bir parçası olduğunu ve korunarak artırılması gerektiğine vurgu yaparak “Yeşil alanlar yaşamımıza kaynak oluyor. Bugün de yeni kaynaklar oluşturmak için fidanlarımızı belirlenen alanda toprakla buluşturduk. Yaşamın kaynağı olan oksijen deposu ormanlarımızı artırmak için elimizden gelen gayreti bundan sonra da göstereceğiz” dedi.

Üniversitemiz Ayhan Şahenk Tarımsal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezinde de 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü Etkinliği Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Ayhan Şahenk Tarımsal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi arazisinde de, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında “Geleceğe Nefes” teması ile fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi.

Pandemi kurallarına uygun olarak düzenlenen bu etkinliğe, Altunhisar Kaymakamı Doğukan Mızrak, Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Gökhan, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Rüçhan İri, Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Serkan İbiş, Ayhan Şahenk Tarımsal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mustafa Özden, çok sayıda kurum ve kuruluştan temsilci ve vatandaşlar katıldı.

Fidan dikimi etkinliğinin ardından açıklamalarda bulunan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Gökhan, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi yönetimi olarak “Doğa İle İç İçe Kampüs” parolası ile doğa dostu çalışmaları sürdürdüklerini ifade ederek kendilerine fidan desteği sağlayan Niğde Orman İşletme Müdürlüğüne ve tüm paydaşlara teşekkür etti.