“AW/21-22 Women’s Fashion Trends Sunumu” Etkinliği Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü ile Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yükseokulu öğretim elemanları ve öğrencilerine yönelik olarak Moda ve Tasarım Derneği’nin (MOTAD) düzenlediği “AW/21-22 Women’s Fashion Trends Sunumu” başlıklı çevrim içi etkinlik gerçekleştirildi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Menekşe Sakarya’nın moderatörlüğünü yaptığı çevrim içi söyleşide Trend Komitesi Başkanı Meriç Koçak, Başkan Yardımcısı Yeşim Özdemir, 2021-2022 yılı güz ve kış dönemine ait dört temaya ait renk, doku, siluetler ve detayları hakkında trend analizlerini içeren Trends Sunumu gerçekleştirdiler. Önümüzdeki yıl güz ve kış sezonlarına ait dört ana tema üzerine yapılan sunumda, tasarımcı adayı öğrencilere derslerinde hazırlayacakları koleksiyonlarda tasarımlarını kurgularken faydalanabilecekleri moda tasarımında renk, doku, siluet ve benzeri detaylar hakkında bilgiler verildi. 

Diğer üniversitelerden de öğretim elemanları ve öğrencilerin katılım sağladığı ve yoğun ilgi ile takip edilen etkinliğin başında Moda ve Tasarım Derneği Kurucu Başkanı Betül Eren Işık açılış konuşması yaptı. Konuşmasında, Üniversiteler ile işbirliklerini önemsediklerini belirten Betül Eren Işık, MOTAD derneğinin dijital ve yenilikçi bir yapıda kurulduğunu, somut ve yapıcı projeler geliştirmek istediklerini ve bunun içinde tüm fikir üreticilerinin ortak buluşma noktası olma konusunda çalıştıklarını ifade etti.

Pandemi nedeniyle her şeyin değişime uğradığını bu durumdan sektörlerin ve mesleklerinde etkilendiğini söyleyen Betül Eren Işık, bu değişimde en çok tasarım ve tasarımcının rol sahibi olacağının öneminden bahsetti.

Ayrıca Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semiha Akçaözoğlu da  Üniveristemizin çeşitli birimlerinde yer alan Tekstil, Moda ve Tasarım alanlarında öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak hazırlanan sunum için teşekkür ettikten sonra Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak öğrencilerimizin sürekli gelişen ve kendini yenileyen moda sektöründe yer bulmaları için kendilerini geliştirerek tasarım ve üretim alanında söz sahibi olmalarını istediklerini belirtti.

Prof. Dr. Semiha Akçaözoğlu, ders planlarını güncel tutmaya ve staj faaliyetleri için sektör ile işbirliği içinde olmaya çalıştıklarını ancak sadece akademik faaliyetlerin yeterli olmadığını aktararak, ayrıca sektördeki kurum, kuruluş ve derneklerle olan işbirliklerinin de çok önemli olduğunu söyledi. 

Yoğun ilgi ile takip edilen “AW/21-22 Women’s Fashion Trends Sunumu” gerçekleştirilen soru-cevap etkinliğinin ardından sona erdi.