Niğde Protokolünden Peru Ankara Büyükelçisi Luis Alberto Campana Boluarte’ye Ziyaret

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun ile Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar ve Niğde İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Peru Ankara Büyükelçisi Luis Alberto Campana Boluarte’ye nezaket ziyaretinde bulundu.

Peru’daki patates araştırma merkezi ile Niğde Patates Araştırma Enstitüsü’nün ortak çalışma konusunun da gündeme geldiği ziyarette karşılıklı işbirliği yapılabilecek diğer alanlarla ilgili de görüş alışverişinde bulunuldu.

Peru Ankara Büyükelçisi Luis Alberto Campana Boluarte, kendisini makamında ziyaret eden Niğde protokolüne ziyaretleri dolayısıyla teşekkürlerini iletti.

Niğde Protokolü adına Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, misafirperverlikleri dolayısıyla Peru Ankara Büyükelçisi Luis Alberto Campana Boluarte’ye teşekkür etti.

Ziyarette Peru Ankara Büyükelçisi Luis Alberto Campana Boluarte’ye, Üniversitemiz ile Peru Ulusal Tarım Üniversitesi arasında işbirliği sağlayarak öğretim elemanı ve öğrenci değişim programlarını faaliyete geçirme konusunda ortak projelerin gerçekleştirilmesi yönündeki arzusunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültemiz hakkkında da önemli bilgiler verdi.