Rektör Kar’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Rektör Kar mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak, Türk Milletinin kalbinde yer alan hür ve bağımsız yaşama düşüncesi ile kurulmuş olan Cumhuriyetimizin 96. yılını karşılıyor olmanın sevinci ve mutluluğu içindeyiz.”

“29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tarihin her döneminde özgürlüğüne düşkünlüğü ile tanınan, vatanını tehdit ederek huzurunu bozmaya teşebbüs edenlere gereken dersi veren Türk Milletinin, Milli şuurunun hafızalarda tazelenmesindeki en önemli günlerden birisidir.”

“Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, adında yer alan Kahraman Şehit Ömer Halisdemir’in ve daha nice yiğitlerin mensubu olduğu, iradesine pranga vurulamayan, sürekli yükselme hedefindeki Türk Milletinin, akademik, bilimsel, kültürel ve daha birçok alanda yolunu aydınlatma amacı ile çalışmaya devam etmektedir.”

 “Tüm bu his ve duygular ile başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan,bayrak ve millet uğruna kanlarını toprağa dökmüş Şehitlerimizi rahmet ve minnet ile yad ederek gazilerimize acil şifalar diliyor, tüm milletimizin ve Barış Pınarı Harekatı’nda güvenliğimizi ve huzurumuzu sağlayan askerlerimizin Cumhuriyet Bayramını yürekten kutluyorum”