Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar mesajında şu ifadelere yer verdi: 
“Kamu vicdanının sesi, demokrasilerin vazgeçilmezi ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifadesi ile “Bir Milletin Müşterek Sesi” olan basınımızın "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü sevinçle karşılamaktayız.
Demokrasilerin güvencelerinden biri olan basın, geçmişte olduğu gibi bugün de kitleleri doğru bilgilendirme noktasında oldukça değerli bir unsurdur. Bunun en yakın örneklerinden birisi 15 Temmuz Darbe Girişimi esnasında yaşanmıştır. Basın ve medya etiğine bağlı olarak tarafsızlık ve objektifliği ilke edinmiş fedakar ve özverili basın mensuplarımız, halkımızı en doğru şekilde bilgilendirerek, 15 Temmuz Darbe Girişiminin engellenmesine katkı sağlamış ve ne kadar önemli bir görevi ifa ettiklerini bir kez daha ortaya koymuşlardır.  
Bu duygu ve düşüncelerle, büyük bir çaba ve gayret ile çalışmalarını devam ettiren, başta Üniversitemiz personelleri olmak üzere tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, kendilerine huzur ve sağlık dilerim.