Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar mesajında şu ifadelere yer verdi:

29 Ekim, Milletimizin tam bağımsızlık düşüncesi ve kendi geleceğini tayin etme iradesiyle vatan topraklarını asla böldürmeyeceğinin hem bir kanıtı hem de kurtuluş mücadelemizin zafer ile nihayete ererek Cumhuriyetimizin ilan edildiği ve şanlı tarihimizin en önemli günlerinden biridir.

Hürriyetinden asla taviz vermeyen ve bunu tüm dünyaya ilan eden milletimiz, Türk Milletini oluşturan ortak değerler etrafında birleşerek, Milli hedeflerimiz arasında yer alan “Cumhuriyetimizi Muasır Medeniyetler Seviyesinin Üzerine Çıkarmak” anlayışıyla hareket etmektedir. Atalarımızın bize yokluklar içinde mücadele ederek armağan ettiği cennet vatanımız bu anlayış sayesinde ilelebet yaşayacaktır.

Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, milletimizin birliğine ve dirliğine karşı yapılan her türlü saldırıda tek vücut olmayı başarmış olan Türk Milleti, geçmişte ve son olarak 15 Temmuz’da olduğu gibi hainlere ders verecek kudrete ve beraberliğe her daim sahiptir.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle Türk Milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere milli mücadele kahramanlarımızı, gazilerimizi ve vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi sonsuz minnet ve rahmetle anıyorum.