Rektörümüz Uslu ve Vali Çelik Yurtlara Yerleşen Öğrencilerimizi Karşıladı

Üniversitemiz öğrencileri 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın 30 Eylül 2024 Pazartesi başlayacak olmasından dolayı merkez yerleşkemizdeki yurtlara yerleşmeye başladı. Bu kapsamda Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu ile birlikte Vali Cahit Çelik, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Çifcibaşı ve Niğde İl Gençlik ve Spor Müdürü İlker Ötgünlü öğrencilerimizi ve ailelerini, Niğde Belediyesinin hazırladığı çorba ve elma ikramıyla karşıladı.

“Yeni Akademik Yıl, Üniversitemize ve Tüm Öğrencilerimize Hayırlı Olsun”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rektörümüz Uslu, “Üniversitemizde heyecanla beklediğimiz 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı pazartesi günü itibarıyla başlıyor. Yeni akademik yıl Üniversitemize ve tüm öğrencilerimize hayırlı olsun.” dedi. Üniversitemizin son üç yıldır olduğu gibi bu yıl da doluluk oranının yüzde 100 olduğuna vurgu yapan Rektörümüz, konuşmasına “Mevcut öğrencilerimizin yanında üniversitemizde öğrenim görme hakkı kazanan yeni öğrencilerimizi Niğde’miz ve Üniversitemizde ağırlamanın heyecanını ve haklı gururunu yaşıyoruz.” diyerek son verdi.

“Üniversitemizin Toplam Öğrenci Sayısı 28 Bini Geçti”
Programda basın kuruluşlarına açıklamalarda bulunan Vali Çelik, Üniversitemizi bu yıl yaklaşık 4 bin 832 öğrencinin tercih ettiğini ve toplam öğrenci sayımızın 28 bini geçtiğini belirtti. Öğrencilerimizin Niğde’de sıcak insan ilişkileri ve misafirperverlikle karşılaşacağını belirten Vali Çelik, ayrıca öğrencilerin şehrimizde güven ve huzur içinde eğitim göreceğini ve velilerin ise çocuklarını gönül rahatlığıyla şehrimize emanet edebileceğini ifade etti. Vali Çelik son olarak “Bu vesileyle 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın tüm öğrencilere ve velilerine hayırlı olmasını temenni ederek Üniversitemize yeni katılan öğrencilere başarı dolu bir yıl olmasını diliyorum.” şeklinde konuşarak açıklamasını sonlandırdı.

Program, öğrenci ve velilere ikramların ardından son buldu.