Rektörümüzden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektörümüz mesajında şu ifadelere yer verdi:

“15 Temmuz hain darbe girişimi, milli iradeyi yok sayan ihanet odaklarının Türk milletini karanlık bir geleceğe sürükleme emellerinin bir sonucudur. Milletimiz bu gecede, tarihi şan ve şeref dolu bir millete yakışır şekilde bu hain girişimini akamete uğratmış; bağımsızlığı ile birlik ve beraberliğinden asla ödün vermeyeceğini tüm dünyaya bir kere daha ilan etmiştir. Devletimiz, Muhterem Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hem içerdeki hem de dışardaki ihanet odaklarıyla mücadelesini ise tüm kararlılığıyla ve destansı bir şekilde sürdürmeye devam ediyor.

Milli irademiz uğruna mücadele eden, bu değerleri koruyup savunan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak bizler de, adını onur ve gururla taşıdığımız hemşehrimiz ve Kahraman Şehidimiz Astubay Ömer Halisdemir’in, Çanakkale kahramanı Niğdeli Ali’lerin ve tüm şehit ve gazilerimizin izinden gidiyoruz. Onların aziz hatırasını yaşatarak ve vatanımızın her karış toprağının kıymetini bilerek, milli bilinci yüksek nesiller yetiştirmek için azim ve kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla başta vatan ve millet uğruna seve seve canını feda eden aziz şehitlerimizi tazimle anıyor, gazilerimize sağlık, sıhhat ve afiyet diliyorum. Rabbim birliğimizi ve dirliğimizi daim kılsın...”