Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş Üniversitemizin Konuğu Oldu

Üniversitemizde, Kariyer Geliştirme Merkezimizin aracılığı ve Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş’ın katılımıyla, “Denetim Tarihi ve Kariyer Planlaması: Muhasebe ve Denetim Mesleğinin Geçmişi, Bugünü ve Geleceği” adlı çevrim içi konferans gerçekleştirildi.

Konferansa, Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İlyas Gökhan, Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik ile Prof. Dr. Yağmur Şener, Üniversitemiz akademisyenleri, idari personelleri ve öğrencileri katıldı.

Çevrim içi programın açılışında bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar açıklamalarına, Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş’ın çevrim içi konferansa sağladığı katılım dolayısıyla teşekkür ederek Sayıştay’ın kurumların usul hatası yapmaması adına önemli bir görevi üstlendiğini ve kamu kurumlarının, iş ve işlemlerinde, bütçelerini yerli yerinde kullanması anlamında önemli bir işlevi de yerine getirdiğini aktardı.

Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş konferanstaki açıklamalarına Sayıştay’ın uluslararası üyeliklerinden ve uluslararası denetim teşkilatlarından bahsederek başlayarak, “Günümüzde Sayıştay’lar yüksek denetim kurumu olarak biliniyor. Tüm ülkelerin Sayıştay’larının bir araya gelerek oluşturduğu bir kuruluş olan Uluslararası Yüksek Denetim Kurumları Teşkilatı’na (INTOSAI) biz de üyeyiz” dedi.

Selçuklu ve Osmanlı muhasebe sistemleri ile Orta Doğu muhasebe tarihi hakkında kitaplar tavsiye ederek bu kitaplara da değinen Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, Sayıştay’ın ilk logosu, tarihçesi ve gelişimi ile ilgili de önemli detayları ve kariyer tavsiyelerini çevrim içi program katılımcıları ile paylaştı.

Açıklamalarında girişimci ya da çalışan olmak arasındaki farklardan da bahseden Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, başarılı bir girişimcilik sayesinde, kişinin hem kendi işinin patronu olabileceğini hem de bir çalışan olarak kazanacağından daha fazlasının kazanılabileceğini de ifade etti. Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, kamu ve özel sektör arasında yaptığı karşılaştırmada ise kamu sektöründe iş bulabilmenin özel sektöre oranla daha zor olduğuna vurgu yaparak kamunun özel sektöre nispeten yükselme noktasında çok daha büyük avantajlar barındırdığını da sözlerine ekledi.

Program katılımcılarıyla, mülakatlarda neler yapılması gerektiğine ilişkin detayları da paylaşan Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, mülakatın olacağı yere vaktinden önce gidilmesi, cep telefonun kapalı olması ve mülakata uygun bir giyimin tercih edilmesi gerektiğini belirtti. Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş açıklamalarının devamında, “Mülakatta özgüvenli olmak ve mülakat komisyonu ile gerektiği kadar ve tutarlı bir iletişim sağlanması gerekmektedir. Kaçamak cevaplardan kaçınmalı ve mülakata konu iş ve işyeri hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Bununla birlikte mülakatta rahat davranışlar sergilenmemeli, maaş değil işle ilgili detaylar sorulmalıdır” dedi.

Yoğun ilgi ile takip edilen çevrim içi program, Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş’ın, öğrencilerimizden gelen soruları cevaplamasının ardından sona erdi.