UNİKOP Üst Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

KOP Bölgesi Üniversiteleri arasında eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal hizmet gibi alanlarda akademik ve idari işbirlikleri yapmak, üniversite-sanayi etkileşimini ve üniversite-şehir bütünleşmesini ileri düzeye taşımak ve ülkemizin gelecek vizyonuna ve kalkınma çabalarına katkı sağlamak amacıyla KOP Bölgesinde eğitim veren üniversitelerin katılımı, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın desteği ve koordinasyonu ile kurulan KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği’nin (UNİKOP), Üst Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar’ın ve üye Üniversite Rektörlerinin katılımı ile Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen Üst Kurul Toplantısında, 2020 yılında, planlandığı şekilde yapılan, Covid-19 Pandemisi nedeniyle yapılamayan ve yine aynı yıl içinde gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetler ile ilgili konular ele alındı.

Ayrıca UNİKOP Üst Kurul Toplantısına katılan üye Üniversite Rektörlerine, “Uzaktan Eğitim ve Ahi Yeterliliğine Dayalı Eğitim Portalı” tanıtımı da yapıldı. Üst Kurul Toplantısı öncesinde ise Rektörler, 33. Ahilik Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.