Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarının Yeni Durağı Niğde Oldu

Araştırma, eğitim-öğretim ve bilgi paylaşımı gibi birçok konuda iş birliği yapılması, tecrübe ve kapasitelerin ortak kullanılması gibi değerli amaçlarla kurulan Anadolu Üniversiteler Birliği tarafından, Birlik üyesi Üniversitelerin bulunduğu 10 ilde, 25 Temmuz – 03 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen “AÜB Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarları”nın 8.’si Niğde’de düzenlendi.

AÜB Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarının açılışında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, çok sayıda fuar katılımcısı ve öğrenci yer aldı.

Üniversitemizin de paydaşı olduğu Anadolu Üniversiteler Birliği bünyesinde gerçekleştirilen fuar öncesinde açıklamalarda bulunun Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, gerek Niğde’nin gerekse bölge illerinin bu tarz etkinlikleri yaparak Üniversite tercihi yapacak öğrencilere doğru tercih yapabilmeleri için önemli bir destek sağlandığını ifade ederek Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin de bölgesel, ulusal ve uluslararası fuarlarda yer alarak hem Üniversitemizin hem de Niğde ilinin tanıtımına önemli katkılar sunmaya devam edeceğini aktardı.

Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu açıklamalarının devamında, tüm Niğde’li ve çevre illerde ikamet eden Üniversite adayı öğrencileri bu verimli geçmesi beklenen fuarda görmek istediklerini de sözlerine ekleyerek Anadolu Üniversiteler Birliği Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarlarının düzenlenmesinde emeği geçenlere ve destek verenlere teşekkür etti.