Üniversitemiz 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Üniversitemiz 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu ile birlikte Birinci Dönem Cumhurbaşkanı Yardımcısı, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve Ankara Milletvekili Fuat Oktay, Niğde Valisi Cahit Çelik, Niğde Milletvekili Cumali İnce, ilimiz protokolü, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerimiz ve ailelerinin katılımlarıyla Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan tören, akabinde Üniversitemiz tanıtım filminin gösterimi ve açılış konuşmalarıyla devam etti. Törende Üniversitemizden dereceyle mezun olan öğrencilerimize başarı belgeleri takdim edilirken, ayrıca dönem birincisi olarak Üniversitemiz Zübeyde Hanım Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü’nden mezun olan öğrencimiz Elif Bolat mezun öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştirdi. Fakülte ve meslek yüksekokullarımızdan birincilikle mezun olan öğrencilerimiz ise mezuniyet yaş kütüklerine isimlerinin yer aldığı plakaları çaktılar.

“Dünyada Söz Sahibi Olacak Potansiyeller Görüyorum”
Törene onur konuğu olarak katılan Birinci Dönem Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yaptığı konuşmada Niğde'nin eşsiz tarihi geçmişine vurgu yaptı. Sahnede hazır bulunan ve okullarını dereceyle bitirmiş mezunlara seslenen Oktay, "Sadece burada, bu okulda değil, ülkede hatta dünyada söz sahibi olabilecek potansiyeli sizlere baktığımda görüyorum ve bu durumun Türkiye adına büyük bir gurur olduğunu söylemek istiyorum." dedi. Konuşmasında ailelerin evlatları için yaptıkları fedakarlıklara vurgu yapan Oktay, mezun öğrencileri tebrik ederken ayrıca Üniversitemiz mezuniyet töreninde öğrencilerimiz ve ailelerinin heyecanını paylaşmaktan duyduğu mutluluğu da ifade etti.

“Merakınızı Hiçbir Zaman Kaybetmeyin”
Törende konuşan Niğde Valisi Cahit Çelik, öğrencilerin ve velilerin bu özel gününde onlarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Öğrencilere hitap eden Vali Çelik, "Bugün üniversite eğitiminizi tamamladınız, ama unutmayın ki en büyük okul, hayatın kendisidir. Yeni şeyler öğrenmeyi ve kendinizi geliştirmeyi ömür boyu sürdürmelisiniz. Merakınızı ve keşfetme isteğinizi kaybetmeyin." dedi. Mezun öğrencilerimizi tebrik eden Vali Çelik, ayrıca öğrencilerimizin gelişmesinde emeği olan ailelere ve hocalarımıza da teşekkür etti.

“Üniversite Eğitiminin Geleceğe Büyük Bir Katkısı Var”
Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, konuşmasına mezuniyet törenimize onur konuğu olarak teşrif eden Birinci Dönem Cumhurbaşkanı Yardımız Fuat Oktay’a teşekkür ederek başladı. Mezuniyet heyecanının yaşandığı bu günün Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi için onurlu bir gün olduğunu ve başarıyla mezun olan 2099 öğrencimiz ile ailelerinin heyecanını paylaştıklarını ifade eden Rektörümüz Uslu,  Üniversite eğitiminin gelecekte büyük rol oynadığını vurguladı. Konuşmasında Üniversitemizin son yıllarda ulusal ve uluslararası düzeyde elde ettiği başarılara da değinen Rektörümüz, son olarak mezunlarımızı ve ailelerini tebrik ederken, tüm katılımcılara da teşekkür etti.

Tören, hediye ve belge takdimi ile protokol mensupları ve mezunlarımızın günün anısına çektirdikleri hatıra fotoğrafı ile son buldu.